В Agromino просять знизити тарифи на залізничні перевезення для аграріїв прифронтових регіонів

Голова ради директорів Agromino Петр Крогман вважає, що частковою компенсацію додаткових витрат — логістичних і пов’язаних з війною — було б встановлення більш низьких тарифів для аграріїв, які відвантажують свою продукцію з залізничних станцій, розташованих в 100-кілометровій зоні від кордону з росією чи лінії бойових дій.

Про це йдеться в матеріалі «Урожай з під обстрілів: аграрії Харківщини просять знизити залізничні тарифи. Що про це думають в УЗ?» на Latifundist.com.

«Якщо хтось розцінює зниження залізничних тарифів для аграріїв з прифронтових регіонів як несправедливе рішення, я хочу задати питання: чи справедливо, що світ продовжує жити звичайним життям, коли українці воюють? Тому я надіюсь, що українці і влада, отримавши досвід війни, не будуть закривати очі та ігнорувати проблему прифронтових регіонів. Причому діяти потрібно було вже рік тому. І якщо не почати цього робити сьогодні, економічної катастрофи в прифронтових регіонах не уникнути», — вважає Петр Крогман.

Він зазначив, що компанії доводиться «накручувати» додаткові сотні кілометрів, щоб обʼїхати зруйновані залізничні станції, мости і елеватори. Раніше Agromino відвантажували зерно безпосередньо з Вовчанську, тепер це неможливо.

«Найближча до нас залізнична станція розташована на відстані 100 км, які наші водії долають по пошкодженим дорогам, витрачаючи додаткове пальне, додатковий час і запасні частини. Разом з тим, всі наші постачальники ресурсів — добрив, насіння, палива — закладають в свої ціни додаткові ризики обстрілів і логістичні труднощі. А військові дозволяють працювати тільки в світлу частину доби. Тобто ми вимушено використовуємо техніку в півтора-два рази менш ефективно, ніж до війни», — додав Крогман.

Як повідомлялося раніше, аграрії Харківської області попросили зрівняти для них вартість доставки зернових вантажів залізничним транспортом з західними регіонами.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus