Аграрії Харківщини просять запровадити єдиний тариф на перевезення зерна залізницею

Аграрії Харківської області просять зрівняти для них вартість доставки зернових вантажів залізничним транспортом з західними регіонами.

Про це на конференції Victory Harvest розповів очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, повідомляє Latifundist.com.

«У нас є сотні звернень від наших аграріїв про те, щоб зрівняти умови для тих аграріїв, які знаходяться, наприклад, на Львівщині і везуть свій товар до державного кордону з тими, хто має вивозити під кулями, під вогнем свій врожай з Вовчанська, Купʼянська, Ізюмщини, з інших наших територій до того самого кордону. На рівні Полтавщини аграрії виходять в нуль, а далі все йде в збиток», — каже Синєгубов.

За його словами, аграрії чекають рішень на рівні держави щодо допомоги і, можливо, запровадження єдиного тарифу доставки. Наприклад, щоб вартість транспортування зерна залізницею до порту чи кордону була однаковою як для Ужгорода чи Львова, так і для Харкова, щоб всі знаходились в рівних умовах.

Читайте також: В Укрзалізниці назвали причини стрімкого росту цін на зерновози і пояснили як цьому запобігти 

Заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Юрій Васьков зазначив, що необхідно знизити до собівартості вагонну та тарифну складові залізничних перевезень.

«Якщо є відстань 500 км з Харківської області до порту, вона не повинна бути такою (по вартості — прим. ред.) як 500 км з західної України до порту», — сказав Васьков.

Нагадаємо, вартість перевезень залізничним транспортом в Україні почала знижуватись. Як тільки пропозиція вагонів на аукціонах УЗ збільшилась — ставки оренди почали знижуватись з 4000 грн до 2000 грн.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus