Кернел планує погашення євробондів на загальну суму $319,5 млн

«Кернел» разом зі своїми дочірніми компаніями планує погасити єврооблігації зі строком погашення 17 жовтня 2024 року та відповідний купон на загальну суму $319,5 млн, йдеться у повідомленні компанії.

Це погашення залежить виключно від наявного зовнішнього пулу ліквідності Групи, а не від ліквідності в Україні.

«Ліквідність в Україні наразі недоступна для виплати єврооблігацій через валютний і капітальний контроль, запроваджений Національним банком України, включаючи заборону погашення основної суми за кредитами, наданими українським організаціям іноземними кредиторами до 20 червня 2023 року», — йдеться у повідомленні.

В компанії зазначають, що незважаючи на нещодавнє послаблення НБУ валютних обмежень на початку травня 2024 року, вплив на здатність Групи виводити ліквідність з України був мінімальним.

Якщо кредити та облігації, випущені після 20 червня 2023 року, тепер можна обслуговувати практично без будь-яких обмежень, погашення боргу, випущеного до цієї дати, залишається під забороною. Таким чином, Група вивчає альтернативні варіанти накопичення необхідної іноземної ліквідності та звертається до української влади щодо подальшого послаблення цих обмежень, щоб уникнути необхідності реструктуризації єврооблігацій 2024 року.

В «Кернел» додали, що збільшення статутного капіталу на $60 млн, завершене у вересні 2023 року, було важливим для підтримання іноземної ліквідності, хоча оскаржувалося міноритарними акціонерами.

Читайте також: Старокостянтинівський ОЕЗ почав роботу. Завод не обмежуватиметься переробкою соняшника

  • У 2 кварталі 2024 фінансового року «Кернел» переробив 811 тис. т соняшнику, демонструючи значне зростання на 24% порівняно з попереднім роком.
  • У квітні «Кернел» підписав TERM-контракт з ORLEN SA — однією з найбільших нафтопереробних компаній Європи.
Виконано за допомогоюDisqus