Фрахт на транспортування зерна з українських портів стабілізувалися в сегментах хендісайзів та костерів

Фрахтові ставки на транспортування зерна з українських портів стабілізувалися в сегментах хендісайзів та костерів, повідомляє «Українська зернова асоціація» (УЗА) з посиланням на ASAP.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Попит залишається обмеженим, а кількість відкритих суден — великою, однак судновласники все частіше вважають за краще відмовлятися від замовлень, аніж погоджуватися на надзвичайно низькі ідеї фрахтувальників. Слід зазначити, що доходи судновласники від виконання перевезень з портів України часто на рівні з тими, які вони отримують, працюючи з інших, неукраїнських портів», — йдеться у повідомленні.

У сегменті хендісайзів фрахт судна з кукурудзою з глибоководних портів Одеси до східного Середземномор’я стабілізувався на рівні 19-21 $/т. Ставки фрахту для транспортування тієї ж партії до Іспанії та східного узбережжя Італії становлять 23-24 $/т і 21-23 $/т відповідно. Фрахт судна до Тунісу тримається на рівні 23-24 $/т.

Фрахт костера з кукурудзою з портів Дунаю до Мармари стабілізувався на рівні 16-17 $/т, до східного узбережжя Греції — на рівні 19-21 $/т. У напрямку східного Середземномор’я ставки закріпилися на рівні 21-23 $/т. Вартість транспортування такої ж партії вантажу до Ізраїлю становить 25-26 $/т. У напрямку портів східного узбережжя Італії та Іспанії фрахтові ставки стабілізувалися на рівні 24-26 $/т і 29-30 $/т відповідно.

Фрахт баржі з кукурудзою до Констанци тримається в межах 9-10 , соняшнику до Русе Сілістра — 15 .

Виконано за допомогоюDisqus