росія за час війни завдала 21 масований удар по портовій та аграрній інфраструктурі — Генпрокурор

росіяни за час війни завдали 21 масований удар по портовій та аграрній інфраструктурі, внаслідок чого 6 людей загинули, 30 — отримали поранення. Про це в ефірі телемарафону розповів Генпрокурор Андрій Костін, пише Rail.insider.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

За фактами обстрілів зернової інфраструктури та захоплення інших обʼєктів армією росії розслідується 248 кримінальних проваджень, які охоплюють 432 епізоди.

«Йдеться не лише про атаки на великі порти, такі як в Одесі, Чорноморську та Південному. Атак зазнали фактично всі порти чорноморсько-дунайського басейну — Рені, Ізмаїл, Усть-Дунайськ та Білгород-Дністровський. Внаслідок цих обстрілів, зокрема, була поставлена під загрозу стабільність постачання зернової продукції з України», — додав Андрій Костін.

Читайте також: Васьков: Від російських атак постраждало понад 200 обʼєктів портової інфраструктури, частину вже відновили

  • 10 квітня росіяни завдали удару з тимчасово окупованого Криму по транспортно-логістичній інфраструктурі Одеської області. Під час атаки постраждали двоє залізничників Одеської залізниці, вони з пораненнями і травмами були госпіталізовані.
  • Внаслідок удару росіян балістичною ракетою по порту Південний 19 квітня зруйновано 10 резервуарів сінгапурської компанії та знищено понад 10 тис. т рослинної олії.
Виконано за допомогоюDisqus