Висоцький: За два роки війни прямі збитки агросектору склали понад $10 млрд

За два роки з початку широкомасштабного вторгнення росії прямі збитки агросектору склали понад $10 млрд. Про це повідомив виконуючий обов’язки Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький під час онлайн-виступу на конференції «Відбудова сільського господарства України».

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Через російську агресію українські аграрії зазнали значних втрат. Від знищення сільськогосподарської техніки на загальну суму $5,8 млрд до втрати та руйнування тваринницьких ферм на понад $250 млн. А міжнародні ціни на продовольство в 2022 році зросли приблизно на 35%. Тільки після налагодження нових шляхів експорту вдалося стабілізувати ситуацію. Тому для відновлення українського агросектору необхідна підтримка», — зазначив Висоцький.

Він додав, що збільшення виробництва продукції з доданою вартістю — це і вклад у енергетичну безпеку України та Європейського Союзу. За його словами, Україна потенційно може виробляти з різних видів відходів сільськогосподарської діяльності достатньо біоетанолу та біометану.

Читайте також: За час війни в Україні найбільше закрилося агропідприємств — дослідження

  • Зафіксовані збитки аграрного сектору Донецької області внаслідок повномасштабного вторгнення росії сягають понад 5 млрд грн. 
  • Збитки, завдані російською агресією сільгосппідприємствам і землям Харківщини, за попередніми оцінками, становлять 18,1 млрд грн. Загалом в області постраждало 30% агропідприємств.
  • Внаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україні знищено близько 30% усього потенціалу вітчизняного агропромислового сектору.
Виконано за допомогоюDisqus