В Мінвідновлення уточнили інформацію про обовʼязкове повернення вантажівок в Україну до 10 липня

Вантажівкам не обовʼязково повертатися в Україну до 10 липня, щоб оновити документи та маркуванням згідно з новим «транспортним безвізом», повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Вантажівкам не треба обовʼязково повертатися, водії просто мають роздрукувати стікер. Його можна роздрукувати і скачати будь-де. Колеги-перевізники, проінструктуйте своїх водіїв — якщо вони в Україні, вони мають в Україні роздрукувати стікери. Якщо вони за кордоном, то передайте інформацію, щоб вони роздрукували стікер там і поставили собі в машину. Цього абсолютно достатньо. Не потрібно повертатися в Україну, щоб отримати якийсь спеціальний стікер», — сказав Деркач.

Йдеться про наліпку на лобовому склі вантажівки, вона має бути розміром 5 см. Її вигляд затверджений в Угоді. У разі, якщо перевізник виконує перевезення не за умовами Угоди,  тобто не двостороннє України — ЄС чи ЄС — Україна, а, наприклад, за дозволом ЄКМТ, наліпка має бути прихована. 

Наліпка має допомогти контролюючим органам країн ідентифікувати вантажівки, що виконують перевезення відповідно до Угоди та попереджувати каботажні перевезення. Завантажити наліпку можна за посиланням.  

24 червня Деркач заявляв, що до 10 липня всі вантажівки мають встигнути повернутись до України, щоб далі виїжджати вже з оновленими документами та маркуванням.

Виконано за допомогоюDisqus