Опади сприяють поширенню хвороб на посівах і загрожують посунути заплановані строки жнив — фахівець

Затяжні зливові дощі дещо порушили плани аграріїв щодо жнив озимого ріпака, гороху, невдовзі — й зернових колосових, зазначив керівник департаменту агротехнологій Ukravit Олександр Мигловець.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Якщо до цього окремі регіони мали надію заощадити на десикації, то сьогодні це під питанням. Опади, що періодично випадають практично по всій країні, створили сприятливі передумови для поширення низки небезпечних хвороб та забур’яненості в посівах і загрожують посунути заплановані строки жнив», — сказав він.

Оптимальним рішенням в умовах агросезону — 2024 може бути розробка Ukravit Десикант Ейр (дикват іон, 200 г/л). Це перший в Україні препарат, що має офіційну реєстрацію на проведення десикації мультикоптерами, проте одночасно також може застосовуватись наземним методом. За рахунок дикват іону він містить підвищену концентрацію діючої речовини, тож забезпечує швидшу дію та вищу ефективність обробки.

Препарат пришвидшує дозрівання ріпака на низки інших культур, знижує вологість зерна, поліпшує його якість, знищує бур’яни в посівах і призупиняє розвиток хвороб. За рахунок спеціально розробленої для мультикоптерів формуляції ризик знесення робочого розчину на сусідні культури є мінімальним. Для поліпшення покриття рослин робочим розчином Мигловець радить додавати при обробці ад’ювант Інгрес (50-100 мл на кожні 100 л води).

Читайте також: На Одещині почали збирати ріпак. Аграрії говорять про «нахльост» культур

  • Станом на 20 червня в Україні намолочено 48,3 тис. т зерна нового врожаю.
Виконано за допомогоюDisqus