На сої та соняшнику буде поширюватись склеротиніоз — фахівець

Хоч посівна сої завершилася нещодавно, аграрії вже помічають прояви септоріозу, подекуди — звичайного або пурпурного церкоспорозу, розповів керівник департаменту агротехнологій Ukravit Олександр Мигловець, пише Kurkul.com.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

Також поширюється фузаріозна коренева гниль, особливо там, де не дотримувались сівозміни або не використовували протруйники. За словами представника компанії Ukravit, ці проблеми ще не носять масового характеру, але через погодні умови вони можуть поширитися та завдати посівам більшої шкоди. 

«Надалі все залежатиме від погодних умов, але на сьогодні прогнозується, що на сої та соняшнику буде поширюватись склеротиніоз. Хвороба може бути як підземного типу, так і стеблових та кошикових форм. Ці прогнози ще не є остаточними, але аграрії та наші фахівці готуються до можливих проблем, щоб мінімізувати втрати врожаю», — зазначив Олександр Мигловець.

Він розповідає, що тактика захисту сої має бути аналогічною як для соняшника. При локальних проявах вторинного пероноспорозу (несправжніх грибів) рекомендується обробляти рослини відповідними препаратами: Захист (металаксил, цимоксаніл) або Тройсет (металаксил-м, дифеноконазол, диметоморф).

Читайте також: Сезон 2024/25 стане для України «соєвим» — ASAP Agri

Виконано за допомогоюDisqus