Другу фунгіцидну обробку краще проводити, коли соняшник перебуває у фазі «зірочки» — фахівець

В переважній більшості областей України соняшник перебуває у фазі «зірочки», хоча зустрічаються і пізні етапи розвитку. В цей період бажано провести другу фунгіцидну обробку, щоб попередити склеротиніоз, альтернаріоз, фомоз, фомопсидоз та захистити листково-стеблову масу культури від інших небезпечних хвороб, наголошують фахівці Ukravit.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

«Порушення сівозміни, в тому числі вирощування в монокультурі та мінімізація або відсутність обробітку ґрунту провокують накопичення шкодочинних патогенів і погіршення фітосанітарної ситуації. А це суттєво погіршує врожайність і негативно впливає на її якість: олійність, кислотне число тощо. Виходом в такій ситуації є чергування, по можливості, культур в сівозміні, обрання стійких гібридів, а також дотримання технології вирощування», — зазначає керівник департаменту агротехнологій  компанії Олександр Мигловець.

Для контролю поширених хвороб соняшника фахівець рекомендує фунгіцид Сінан (піраклостробін, 130 г/л + дифеноконазол, 130 г/л).

Сінан забезпечує профілактику та лікування фомозу, фомопсидозу, альтернаріозу, септоріозу, іржі, склеротиніозу, сірої гнилі, борошнистої роси, додатково — пероноспорозу. Його тривала захисна дія убезпечить рослини від ураження в подальшому.  Окрім соняшника, фунгіцид також рекомендовано використовувати у посівах сої для контролю широкого спектра хвороб.

Читайте також: На сої та соняшнику буде поширюватись склеротиніоз — фахівець

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus