В Польщі заявляють, що відновлення мита на яйця з України зіграло на руку власникам місцевих ферм

Рішення Європейської комісії застосувати механізм «екстреного гальмування» для імпорту українських яєць мало позитивний результат для польських виробників, пише LIGA.Бізнес з посиланням на PAP.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

За словами Павла Подставки, голови польської федерації птахівників і виробників яєць (KFHDiPJ), відновлення митних зборів на яйця з України зіграло на руку власникам польських ферм.

«Багато тижнів поспіль ми спостерігали стагнацію закупівельних цін на яйця через дуже низькі ціни, встановлені конкурентами з України. Нашим птахівникам доводилося продавати продукцію майже за собівартістю. Минуло лише кілька десятків годин, а вже спостерігається відновлення попиту, що свідчить про тенденцію до нормалізації ринку», — сказав Подставка.

Речник компанії Fermy Woźniak — найбільшого виробника яєць у Польщі й одного з найбільших у світі — підтвердив його слова.

«Запровадження митних зборів на імпорт яєць з України до Європейського Союзу приносить перші позитивні результати для польських виробників та експортерів. Ми спостерігаємо підвищений інтерес контрагентів з ЄС і третіх країн до закупівлі яєць із Польщі», — зазначив Павел Лютий.

Він додав, що конкурувати з Україною польські виробники не в змозі і це пов'язано з «низькими» стандартами виробництва в Україні та, відповідно, нижчими витратами.

Читайте також: В Польщі вважають, що обмеження імпорту яєць з України не матиме великого впливу на галузь

  • Європейський Союз з 2 липня відновив мита на український цукор та яйця. Додатковий імпорт продовжуватиметься за митами режиму найбільшого сприяння.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus