Агро-Регіон у минулому сезоні зекономив 15% на логістиці, відмовившись від послуг експедиторів

Група компаній «Агро-Регіон» у 2023/24 МР відмовилася від послуг експедиторів. Про це повідомив заступник директора з логістики Микола Муравйов.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

За його словами, завдяки такому рішенню середньозважена економія за сезон у вартості логістики залізничним транспортом склала 15%.

«Відмова від послуг експедиторів і професійна організація залізничних перевезень самостійно — стратегічно зважене рішення компанії. Звісно, бувають контракти умовно «сьогодні — на завтра», які вигідно виконати з експедиторами, коли власні вагони повністю задіяні, проте це поодинокі випадки, яких ми намагаємось уникати» — говорить Муравйов.

За його словами, наразі «Агро-Регіон» постійно оперує 100 вагонами, з яких 25 вагонів-хоперів компанія отримала у рамках грантової програми проєкту USAID «Економічна підтримка України».

Муравйов додав, що у пік сезону в оперативному керуванні було до 500 вагонів. Причина цього — великі обсяги врожаю кукурудзи та нерозуміння, чи буде стабільно працювати зерновий коридор, що змусило компанію зробити продажі більш концентровано в певні місяці, задля мінімізації ризиків.

  • У 2024 році «Укрзалізниця» планує не підвищувати, а «гармонізувати тарифи» на вантажні перевезення. Це передбачає повну зміну моделі їхніх розрахунків.
  • У липні ставки на зерновози знизились з 1600 грн/добу до 1450 грн/добу. Оренда піввагонів складатиме 1300 грн/добу.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus