Мінагро затвердило механізм страхування майбутнього врожаю цукрового буряку

Вступив у дію наказ Мінагрополітики № 1426 «Про стандартизований страховий продукт для страхування майбутнього врожаю цукрового буряку з державною підтримкою від сільськогосподарських страхових ризиків». 

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

Страховий продукт розроблено спільно зі страховими компаніями та аграріями. Він може бути використаним учасниками страхового ринку для страхування цукрового буряку.

Страхування майбутнього врожаю цукрового буряку з державною підтримкою здійснюється на випадок загибелі (недобору, недоотримання) врожаю внаслідок настання страхових ризиків (окремих або їх комбінації), а саме:

  1. дощі, злива, перезволоження ґрунту;
  2. сильний вітер (у тому числі ураганний вітер, шквал, смерч), град (градобій), сильна, надзвичайна пилова буря, суховій;
  3. заморозок;
  4. засуха (посуха) ґрунтова, засуха (посуха) повітряна, комплекс посушливих явищ, спека;
  5. епіфітотія, осередок масового розмноження шкідливого організму, спалах масового розмноження шкідника рослин, вторинні хвороби рослин;
  6. протиправні дії третіх осіб.

Як зазначили в Мінагро, це вже четвертий стандартизований страховий продукт, який розроблено міністерством. Попередні страхові продукти: озимі зернові на період перезимівлі, озимі зернові на весь період вирощування та озимі і ярі зернові на весняно-літній період вирощування.

Читайте також: На Вінниччині почали переробляти цукровий буряк в сироп

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus