В акваторії порту Рені затримали іноземне судно, яке незаконно вивозило зерно через Крим (ФОТО)

Судно USKO MFU, затримане в акваторії порту Рені
Джерело фото: Офіс Генпрокурора

В акваторії порту Рені Одеської області затримали іноземне морське судно, яке незаконно вивозило агропродукцію через закриті морські порти окупованого Криму, повідомили в Офісі Генпрокурора.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Під час проходу через акваторію порту Рені судно USKO MFU було затримано та на підставі ухвали суду на нього накладено арешт. У ході проведення на судні обшуку вилучено суднову документацію, систему AIS, комп'ютер, документацію, видану окупаційною адміністрацією Севастопольського морського торговельного порту», — йдеться у повідомленні.

Капітану судна, громадянину Азербайджану, повідомлено про підозру у порушенні порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та передачі заарештованого судна в управління АРМА.

За даними СБУ, протягом 2023-2024 років судно неодноразово пришвартовувалось до морського порту Севастополя, щоб забрати награбовану агропродукцію.

Потім корабель транспортував вантаж до Близького Сходу для продажу на користь країни-агресора.

Для маскування злочину капітан періодично вимикав GPS-трекер судна та вносив недостовірні відомості до журналу маршрутів і стоянок плавзасобу.

Читайте також: Протягом 2023 року росіяни вивезли з Херсонської області щонайменше 34 тис. т зерна — розслідування Схем

  • OSINT-розслідувачі виявили можливу причетність до розкрадання зерна з окупованих територій України зернотрейдера Archer-Daniels-Midland (ADM).
  • У травні 2024 року росія вперше відвантажила зернове судно в окупованому Севастополі до Венесуели. Таким чином росія намагається узаконити торговельні шляхи з окупованих українських територій зі своїми міжнародними партнерами.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus