Один із основних регіонів виробництва зерна у рф скоротив прогноз врожаю на 38%

Минулого тижня влада ростовської області рф заявила, що очікує зниження врожаю зернових на 38% цього року до 10 млн т внаслідок сильної спеки, що послідувала за весняними приморозками, пише Reuters.

ростовська область, частка якої в минулому році склала 11% від загального врожаю зернових в рф, є одним з ключових регіонів, який, за словами міністерства сільського господарства, і надалі змінюватиме оцінку врожаю 2024.

Читайте також: «Все горить». Опитуємо аграріїв, як спека вдарила по посівах кукурудзи, соняшнику та сої (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

«Під палючим сонцем і при температурі 50 °С фермери в ростовській області, житниці рф намагаються врятувати врожай, який постраждав від спеки, морозів і повеней», — коментують у виданні.

За останніми оцінками міністерства, зробленими в квітні і актуальними до минулого тижня, російський урожай зерна в 2024 році складе 132 млн т, що на 9% менше, ніж 145 млн т у 2023 році, і на 16% менше, ніж рекордні 158 млн т у 2022 році.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Пшениця вийшла з зими в хорошому стані, і перспективи врожаю були чудовими, але зараз ми збираємо те, що нам залишилося», — сказав Сергій Сасунов, головний агроном агрофірми «Рассвет» в ростовській області.

За оцінками Сасунова, його господарство зібрало лише половину минулорічного врожаю.

Виконано за допомогоюDisqus