Cygnet завершив жнива озимої пшениці з випередженням

Попри спеку, «Сігнет» завершив жнива
«Сігнет» завершив жнива
Джерело фото: Telegram Web

Агрохолдинг Cygnet завершив цьогорічні жнива озимої пшениці. З площі 2,2 тис. га було зібрано 17,5 тис. т зерна, повідомляється у соцмережах компанії.

«Ми планували завершити жнива озимої пшениці за 12 днів, проте впорались фактично за 10. Незважаючи на сильну спеку, все минуло швидко і вона не заважала нам збирати. Працювало дев'ять комбайнів, з них п'ять найманих. Середня продуктивність комбайна була 24,5 га. Цьогоріч ми отримали залікову врожайність 7,85 т/га. На початкових стадіях розвитку пшениці погодні умови складались досить добре, але кінець травня-початок червня не вистачало опадів, тому в деякі періоди рослини перебували в стресі. Але в другій половині червня випали опади і ситуація змінилась в кращу сторону. Якщо говорити по врожайності цей рік вище середнього, маємо досить непоганий показник», говорить Олександр Шрамко, заступник генерального директора з рослинництва.

До речі, минулого року Cygnet отримав найвищий урожай озимої пшениці за свою історію 8,8 т/га, сказано на сайті агрокомпанії.

Група компаній Cygnet обробляє понад 29 000 га в центральній частині України: Житомирській та Вінницькій областях.

Віолетта Громова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus