Latifundist.com збирається в АгроЕкспедицію. Жнива ранніх зернових і вплив посухи на посіви кукурудзи, соняшнику та сої в режимі реального часу

29 липня команда АгроЕкспедиторів Latifundist.com знову вирушає в поля. Цього разу ми дізнаємось як жнивують аграрії, яку врожайність отримують, який стан ярових культур (сої, кукурудзи та соняшнику) та як готуються до осінньої посівної. Разом з нами їдуть наші незмінні партнери по польовим подорожам — компанія BASF та міжнародний банк Credit Agricole Bank.

«Агроекспедиція — це один із проєктів, за допомогою якого ми створюємо додаткову цінність для наших клієнтів та агробізнесу в цілому. Вже котрий рік поспіль в період активних польових робіт і підготовки до посівної ми разом з Latifundist Media відвідуємо низку фермерських господарств в різних куточках України. Це допомагає нам краще розуміти специфіку та особливості аграрного бізнесу, розмовляти з агроклієнтами однією мовою та розвивати наші продукти і сервіси у відповідь на нові виклики ринку. Credit Agricole підтримує агробізнес в Україні і аграрії відповідають нам взаємністю: близько 80% клієнтів залишаються з нами понад 5 років, а майже половина — більше 10 років!», — зазначила Наталія Порвіна, директорка департаменту підтримки агробізнесу та ESG напряму Credit Agricole Bank.

Повітряна та ґрунтова засуха, аномальні температури нещадно нищать врожай. Аграрії борються за збіжжя, поки ЗСУ виборює незалежність. 

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

В недавньому матеріалі «Все горить». Опитуємо аграріїв, як спека вдарила по посівах кукурудзи, соняшнику та сої» ми опитали топменеджерів холдингів, агрономів та фермерів, як аномальні температури впливають на посіви ярових культур. На кукурудзі і соняшнику відмирають нижні листки, а соя вже абортує боби. Аграрії застерігають: якщо така погода протриває тиждень-два, нас чекає повторення 2020 року, коли через посуху  агросектор отримав великий недобір врожаю кукурудзи. Вже за тиждень в режимі реального часу ми покажемо вже на конкретних полях, що відбувається з цими культурами. 

«Якщо така погода протримається днів 10, буде 2020-й рік №2. 2020-й багатьох навчив, що не треба сіяти кукурудзу по 80 тис.га чи соняшник по 65-70 тис. га — посіви вже розріджують. Але все рівно спека добʼє культури. Тріщини такі в грунті, що рука залазить», — розповідав Latifundist.com Валерій Ласьков, генеральний директор холдингу «Хорс», Черкаська область.

Тим часом, ранніх зернових і зернобобових намолотили вже понад 13,8 млн т.

Загалом станом на 18 липня обмолочено 4,4 млн га зернових і олійних культур, намолочено 15,6 млн т нового врожаю.

Зокрема:

  • пшениці — обмолочено 2,6 млн га, намолочено 10,3 млн т;
  • ячменю — обмолочено 824 тис. га, намолочено 3 млн т;
  • гороху — обмолочено 155 тис. га, намолочено 319 тис. т;
  • ріпака — обмолочено 779 тис. га, намолочено 1,8 млн т;
  • сої — обмолочено 0,15 тис. га, намолочено 0,29 тис. т.

Отож, вже за тиждень ми на власні очі побачимо, що відбувається в полях, яку врожайність очікують по пізнім зерновим та що планують сіяти українські аграрії під врожай 2025.

Слідкуйте за нашими новинами та постами в соцмережах. Буде цікаво!

Софія ЯрошенкоLatifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus