З моменту посівної та дотепер умови для російського соняшника були найгіршими за останні 5 років — експерт

Протягом 1-20 липня на півдні росії зберігалася сильна посуха, місцями спостерігалися суховії, подекуди максимальна температура повітря становила 35-42°, повідомляє ASAP Agri з посиланням на гідрометцентр росії.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

У гідрометцентрі додали, що протягом 1-20 липня тривало цвітіння соняшнику. У більшості областей не фіксувалися істотні опади. Агрометеорологічні умови для розвитку посівів були несприятливими в деяких районах через зниження рівня вологи, що спричинило повне висихання деяких квіткових бутонів.

Прогнози погоди показують, що на півдні росії очікується зниження температури протягом 20-30 липня, але врожайність соняшника вже постраждала.

«З моменту посівної та до цього часу умови для російського соняшника були найгіршими за останні 5 років як за рівнем вологості, так і за температурою. Надії на хороший результат немає. Мені здається, що на півдні росії можуть зібрати 70% від торішнього врожаю. В інших регіонах ситуація краща, ніж на півдні, але все ж гірша, ніж минулого року. Тому поки що вважаю російський урожай у 16 ​​млн т оптимістичним», — зазначив Сергій Репецький, партнер Sunstone Brokers.

Читайте також: «Все горить». Опитуємо аграріїв, як спека вдарила по посівах кукурудзи, соняшнику та сої (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

  • Barva Invest через спеку знизили свій прогноз виробництва кукурудзи в Україні у сезоні 2024/25 на 21% у порівнянні з минулорічним до 24,4 млн т.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus