Французькі аграрії просять уряд про допомогу, оскільки цьогорічний врожай пшениці може стати найгіршим за 10 років

Французькі фермери закликають уряд надати їм фінансову допомогу, оскільки існує високий ризик, що цьогорічний врожай пшениці буде найнижчим принаймні за десятиліття через проливні дощі, пише Bloomberg.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Польові дослідження показують падіння виробництва пшениці у Франції щонайменше на 15% порівняно з роком раніше, але, згідно з даними групи AGPB, це може бути і 28%. Це означало б виробництво 26 млн т цього сезону.

«Зменшення врожаїв є катастрофічним для виробників зернових», — сказав у заяві президент AGPB Ерік Тіруен, додавши, що їхні загальні втрати доходу можуть перевищити 1,6 млрд євро.

Фермери вимагають компенсації, податкових пільг, відстрочення платежів по кредитах.

За даними Meteo France, ця весна стала четвертою найбільш дощовою за всю історію країни: кількість опадів на 45% перевищила середній показник за 10 років. Повені та зсуви по всій країні завдали серйозної шкоди сільськогосподарським угіддям. Сонячне світло також було майже на 20% менше, ніж у середньому за сезон.

Станом на 22 липня було зібрано лише 41% урожаю м’якої пшениці у Франції, порівняно з 76% роком раніше. Обсяги м’якої пшениці в хорошому або дуже хорошому стані також знизилися.

Читайте також: Spike Brokers: Загальне зниження врожаю пшениці в Україні, росії та Європі складе близько 20 млн т

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus