На Житомирщині зареєстрували індустріальний парк, де будуть переробляти технічні коноплі

Ma’Rijany Hemp Company стане одним із перших учасників індустріального парку «Ма’Рижани», де розташуються підприємства переробної промисловості — виробництво текстилю, нетканих та будівельних матеріалів, а також ведення науково-технічної діяльності, повідомляє пресслужба компанії.

Контекст: 9 серпня 2024 року Кабінет Міністрів вніс індустріальний парк «Ма’Рижани» до реєстру індустріальних парків. Він розташований на території Хорошівської територіальної громади, що на Житомирщині. Його площа становить 30,2 га. Концепція парку передбачає створення 750 робочих місць та інвестиції, загальним обсягом майже 2 млрд грн.

Більше по темі: Плануємо стати найбільшим переробником технічних конопель у Східній і Центральній Європі. Історія Ma'Rijany Hemp Company

В межах індустріального парку побудують виробничий комплекс на базі первинної переробки технічних конопель. Далі планується поетапний розвиток вертикально-інтегрованого ланцюжка виробництв з поглибленої переробки конопель. Кінцева продукція: текстиль, неткані, будівельні та паливні матеріали, а також продукція для тваринництва.

«Індустрільний парк — сучасний формат організації промисловості. Ми вважаємо, він дозволить нашій компанії реалізувати в Україні потенціал не лише первинної, але і поглибленої переробки луб'яних культур, таких як технічні коноплі та льон. Кілька десятиліть тому в Україні працював цілий ряд потужних вертикально інтегрованих виробництв, які перетворювали аграрну сировину на готову текстильну продукцію з високою доданою вартістю. Сьогодні, коли попит на текстиль з натуральної сировини, високий як ніколи, ми бачимо чудову можливість повернути в Україну ці технології», — зазначив Андрій Микитів, директор компанії Ma’Rijany Hemp Company.

Індустріальний парк втілює концепцію колокації (розміщення обладнання на технічному майданчику — прим. ред). Це сприяє суттєвому скороченню логістичних витрат та стабільності постачання шляхом оптимізації ланцюга постачання сировини, підкреслюють в компанії.

Виконано за допомогоюDisqus