Фермерам, які вирощують бавовник, планують надати субсидії — нардеп

В проєкті бюджету на 2025 рік планується виділити фінансування для дотацій фермерам, які вирощують бавовник, адже наразі Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості потребує 10 тис. т сировини бавовнику, повідомляє Kurkul.com.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Разом з тим, що фермери допоможуть підтримати обороноздатність країни, ще й матимуть можливість осучаснити та перезавантажити структуру своїх господарств. Ми звертатимемося до міністерства для розробки програми підтримки таких фермерів. За попередніми підрахунками, дотації для фермерів мають складати 10 тис. грн/га при прибутковості — 20 тис. грн/га», — зазначив Степан Чернявський, народний депутат України, який ініціював створення цього проєкту і розробив відповідний закон для спрощення процедури реєстрації насіннєвого матеріалу.

Очікувана врожайність має бути на рівні 2-3 т/га, але точніше можна буде сказати в жовтні.

Читайте також: На експериментальних полях бавовнику вдалося отримати перші коробочки бавовни

  • 14 травня 2024 року президент Володимир Зеленський підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо поширення сортів бавовника в Україні», прийнятий Верховною Радою України 23 квітня 2024 року.
  • У травні фахівці Українського інституту експертизи сортів рослин (УІЕСР) засіяли поля із п’ятьма експериментальними сортами бавовнику. 

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus