Ціни на соняшникову олію стрімко зросли (ВИПРАВЛЕНО)

Станом на 24 вересня ідеї покупців соняшникової олії на FOB 6 портів злетіли до 1085 $/т з поставкою в жовтні-листопаді-грудні. Це на 30-35 $/т вище порівняно з рівнями наприкінці попереднього тижня. 25 вересня ціни FOB 6 портів продовжують зростати, пише ASAP Agri.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

ASAP Agri запитали Сергія Репецького, партнера Sunstone Brokers, чи стали причиною такого стрибка цін спроби Китаю підняти свою економіку та фондові ринки.

«Дії Китаю в даному випадку не мають абсолютно ніякого відношення до зростання цін на соняшникову олію. Мета Китаю — передусім відродити іпотечне кредитування, тому що багато будується і нічого не продається. Скільки соняшникової олії було продано в Китаї після оголошення цих заходів? Наскільки там зросли ціни? Можливо, на 5$/т. Скільки було продано на Індію за 3 дні? Соняшникової олії було продано 125 тис. тонн. Рівні торгівлі на CIF Індія піднялися на 50 $/т з 1065 $/т минулого четверга до 1115 $/т сьогодні, 25 вересня. Отже, хто рухає ринок, Китай чи Індія? Відповідь очевидна. Індія була головним драйвером зростання. Соняшникова олія коштує на 20 $/т дорожче, ніж соєва олія на базисі CIF Індія. Це підтримує хороший попит на соняшникову олію», — сказав він.

Читайте також: Цього року Китай неохоче купує українську соняшникову олію і шрот — Петрище

  • З 14 вересня в Індії зросло на 20% базове мито на імпорт сирої пальмової олії, соєвої та соняшникової.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus