У Болгарії прогнозують один з найскладніших сезонів для переробників соняшника через низьку якість врожаю

Соняшник в Болгарії цьогоріч дрібний, малоолійний, з великою кількістю домішок і малою вологістю, розповів в інтервʼю аналітик і засновник видання AgroPortal.bg Петро Димитров.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«У мене є дуже серйозні побоювання, що переробну галузь чекає найважчий рік. А для олійних заводів удар дуже сильний, тому що, окрім невеликої кількості продукту, вміст олії щонайменше на 3 пункти нижче, ніж у попередні роки, а це означає ще менше виробництво олії», — сказав він.

За словами Димитрова, альтернативи для імпорту шукали давно, але вони обмежені, оскільки проблема з соняшником актуальна для всіх Балкан.

Він додав, що ситуацію з якістю кукурудзи в країні цьогоріч теж складна, оскільки в зерновій багато афла- і охратоксинів.

Читайте також: Через посуху і спеку в Східній Європі підвищився рівень афлатоксинів в кукурудзі, її намагаються розмішувати українською — Spike Brokers

  • Врожайність соняшнику в Болгарії впала до 1,55 т/га, а в Румунії фермери очікують 1,45 т/га. Порівняно з попереднім роком, який також певною мірою постраждав від посухи, врожайність впала на 16,2% для Болгарії та 32,5% для Румунії.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus