російський Мінсільгосп радить експортерам не продавати пшеницю на тендерах за ціною нижче 250 $/т — ASAP Agri

Після закритої зустрічі російських імпортерів зерна, місцеве профільне міністерство порадило експортерам не продавати пшеницю на тендерах за ціною нижче 250 $/т FOB, пише ASAP Agri.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Після цього, минулого тижня, російський союз експортерів зерна озвучив свій «індикатор» для експортних цін на пшеницю на умовах FOB Новоросійськ на рівні 240 $/т на жовтень, 245 $/т на листопад і 250 $/т на грудень», — йдеться у повідомленні.

Вони також назвали 13 країн (Єгипет, Туніс, Алжир, Марокко, Йорданія, Саудівська Аравія, Бангладеш, Катар, Кувейт, Південна Корея, Пакистан, Індія та Ірак), куди росія планує поставляти зерно без участі іноземних посередників.

Крім того, після зустрічі експортне мито на російську пшеницю було підвищено на 41%, а наступного тижня — на 14%. Отже, з 23 жовтня воно становитиме 2131,2 руб/т.

Читайте також: росія офіційно заборонила імпорт пшениці з Казахстану. Учасники ринку впевнені, що це відповідь на повну заборону поставок російської пшениці

  • За минулий рік експорт української агропродукції до Субсахарської Африки склав $180 млн, в той час як росія наростила експорт своєї продукції до цього регіону, і не тільки аграрної, майже до $14 млрд.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus