У Полтавській області площі під поливом збільшились вдвічі

На Полтавщині завдяки створенню об'єднань водокористувачів вдвічі збільшили площі поливу. Це дозволить підвищити обсяги виробництва органічної продукції на 20-35%. Про це повідомили у Полтавській ОВА, пише Укрінформ.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

«В області триває процес створення об‘єднань водокористувачів. На території області вже створено шість об‘єднань водокористувачів. Це дозволить вдвічі збільшити площу поливу, підвищити обсяги виробництва органічної продукції на 20-35% залежно від культур, а також утричі зменшити вартість подачі води для зрошення», — йдеться у повідомленні.

У Полтавській області через зношеність меліоративної мережі у 2023 році з 50 тис. га зрошуваних земель поливали лише близько 7 тис. га. Шість об'єднань водокористувачів створили на Полтавщині за останні 1,5 року. Разом із Черкащиною та Одещиною Полтавщина належить до трійки лідерів за кількістю створених ОВК.

За допомогою Програми USAID АГРО об’єднання водокористувачів «Квітучі лани» провело переоснащення насосної станції зрошувальної мережі на суму 18 млн грн. Ще три ОВК отримають підтримку для модернізації меліоративних систем.

Читайте також: На Одещині почалася модернізація зрошувальної системи, якій понад 50 років

  • На Чернігівщині планують збільшити врожаї на 25% завдяки модернізації меліоративної мережі.
  • В Україні вже створено 50 організацій водокористувачів. Це 13 областей та понад 130 аграріїв.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus