Одного ракетного удару по судну достатньо, щоб зробити «‎зерновий коридор»‎ незастрахованим — думка

путін має причини продовжувати «зернову угоду‎»‎, на яку він погодився лише під сильним міжнародним тиском, але Андрій Вадатурський налаштований скептично.

Про це генеральний директор «НІБУЛОН‎»‎ розповів виданню Japan Times.

«‎Зерновий коридор — це повсякденний політичний інструмент. Дуже важко покладатися на нього, адже одного ракетного удару по судну, яке експортує зерно, і цього достатньо, щоб припинити торгівлю, зробивши маршрут незастрахованим», — зауважив бізнесмен. ‎ 

За його словами, тільки повернення до ринкових умов може забезпечити справжнє поновлення, але навіть тоді «НІБУЛОН‎» не буде таким, як раніше: «‎Він не буде таким, як до вбивства мого батька», — зауважив гендиректор.

Читайте також: «‎Олексій Вадатурський: Ніколи не здавайся!»‎ 

Зазначається, що за період з березня по серпень 2022 року «НІБУЛОН‎»‎ скоротив експорт зерна на 88%, отримав прямі збитки у розмірі $416 млн, 20 тис. га сільгоспугідь перебувають під окупацією або стали непридатними для рослинництва, а частину елеваторів компанії захопили компанії з рф.

Уточнюється, що всупереч збиткам агрохолдинг має намір співпрацювати з 29 банківськими установами — від комерційних організацій до міжнародних фінансистів, таких як Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР), які профінансують частину інвестицій «НІБУЛОНу‎» у відновленні своєї господарської діяльності.

Читайте також: «‎Зерновий коридор під прицілом. Чого чекати агроринку?»‎ 

Виконано за допомогоюDisqus