Кернел придбав ОйлЕкспортТермінал, який раніше належав RISOIL

Термінал «ОйлЕкспортТермінал»

Агрохолдинг «‎Кернел» придбав термінал «ОйлЕкспортТермінал» у порту Південний, Одеської області, який раніше належав компанії RISOIL.

Новий актив стратегічно важливий для компанії з огляду на відсутність перевалки олії на терміналах Миколаєва, відзначив CEO «‎Кернел» Євген Осипов. У 2019-2022 МР на Миколаїв припадало близько половини загального обсягу перевалки олії в Україні. 

«Миколаїв має історичне значення у цьому питанні. Через повномасштабну війну порт і термінали зупинені й поки знаходяться поза зерновим коридором. Тож компенсуємо тимчасові втрати за рахунок «ОйлЕкспортТермінал» у Південному», — наголосив він.

За інформацією ЦТС, придбаний термінал раніше належав і був побудований компанією RISOIL

«Олійний термінал, який ми побудували з нуля у 2013 році в Південному, офіційно минулоріч був проданий іншій компанії. Вона отримала корпоративні права розпоряджатися комплексом на власний розсуд, що, скоріш за все, і відбулося. Можемо лише додати, що наше рішення тоді ухвалювалось, виходячи з необхідності зосередитися на інвестиційних проектах групи компаній Risoil, які зараз перебувають у стадії реалізації‎»‎, — пояснили виданню в Risoil.

Інші термінали компанії «‎Кернел» — «Трансбалктермінал» і «Трансгрейнтермінал» — знаходяться у порту «Чорноморськ».

Читайте також: «‎Післялютнева еволюція: персонал агрохолдингів в умовах війни — від стресів до бонусів»‎ 

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що у агрохолдингу «‎Кернел» відмічається певне покращення ситуації з експортом агропродукції.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus