Кернел покращив показники експорту — Eavex Capital

У агрохолдингу «‎Кернел» відмічається певне покращення ситуації з експортом агропродукції.  ‎ 

Про це йдеться в щотижневому огляді фондових ринків від Eavex Capital.

За даними фахівців, якщо подивитись операційні результати «Кернел» за друге півріччя минулого року, то падіння експорту зернових було на 61% з 5,7 млн т за підсумками липня-грудня 2021 року до 2,3 млн т за період липень-грудень 2022 року.

«Таким чином, можна констатувати певне покращення ситуація з експортом саме у жовтні-грудні, але об’єми значно нижчі за потенціал, який є у «Кернел‎»‎, — відмітили в Eavex Capital. 

Зазначимо, що «Кернел» майже не використовує альтернативні шляхи експорту зернових автомобільним чи залізничним транспортом. 

Відзначається, що компанія і надалі стикається з обмеженими можливостями експорту через українські порти не дивлячись на те, що «зернова угода» з поставки української аграрної продукції морем була продовжена у листопаді. 

Котирування акцій «Кернел» на Варшавській біржі на минулому тижні опустилися на 1,6% до 18,3 злотих. На «Українській біржі» остання угода по акціям «Кернел» була за ціною 187 грн.

Читайте також: «‎Ставки фрахту, перевалка, демереджі: яким буде 2023-й рік для Дунаю»‎ 

Нагадаємо, що «Кернел» підписав угоду з кредиторами, зокрема з Natixis, ING, EBRD та EIB, про звільнення від погашення до 30 червня 2023 року двох траншів гарантованих кредитів по $300 млн кожен зі ставкою 6,5 погашення відповідно у 2024 та 2027 рр.

Капіталізація українських публічних аграрних компаній за період з 14 по 21 січня знизилась.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus