Наразі мова про відновлення Чорнобаївської птахофабрики не йде — директор підприємства

«Чорнобаївську птахофабрику» агрохолдингу «Авангард» (входить до складу «Укрлендфармінг») поки що не планують відновлювати. Ситуація в Херсоні залишається напруженою, тому компанія не хоче ризикувати ні життям працівників, ні інвестиціями.

Про це у репортажі Latifundist.com з Чорнобаївської птахофабрики розповів директор підприємства Андрій Чирков.

За його словами, птахофабриці необхідно нове обладнання, а виробники бояться заїжджати на територію України, навіть в ті регіони, де бойові дії не велися. 

«Ми, як ніхто, розуміємо усю специфіку даного підприємства і те, що воно було максимально заточене на автоматизацію. В ручному режимі воно не може працювати. Наразі всі системи керування підприємством порушені. Щоб запустити птахофабрику, потрібно відновити всю роботу по управлінню процесами. Фактично відновлювати з нуля», — говорить Чирков.

Операційний директор агрохолдингу «Авангард» Володимир Руденко розповідає, що окупанти викрали двигуни з ліній яйцезбору, сортувальні та пакувальні машини. Деякі дизель-генератори вивезені, а в деяких перерізані кабелі. 

«Більша частина викраденого обладнання була просто вирвана. Особливо це стосується кабельних мереж. Приблизно 30% пограбованого обладнання акуратно знімалося, бо воно для них представляло якусь цінність. Наприклад, двигуни, комп’ютери, щити управління», — зазначив Руденко.

На Чорнобаївській птахофабриці відсутнє газо- та електропостачання. Виведені зі строю труби водопостачання (розмерзлися ще навесні).

Читайте також: Нас викинули з машини. Стріляли під ноги та над головою. А потім заборонили їздити за кормами. Репортаж з Чорнобаївської птахофабрики

Нагадаємо, Чорнобаївська птахофабрика втратила чотири мільйони курей через знеструмлення системи годівлі птахів. 

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus