Осипов розповів, чи готовий Кернел працювати по «зерновому коридору» в разі виходу з нього росії

Агрохолдинг «Кернел» готовий працювати за альтернативним сценарієм експорту продовольства з України, який може бути задіяний в разі припинення «зернової угоди».

Про це в рамках зустрічі Зернового клубу УЗА заявив СЕО «Кернел» Євген Осипов, пише Latifundist.com.

«Якщо відповісти на питання, чи віримо ми в українську страховку, яка була прийнята урядом в розмірі 20 млрд грн і готові брати ризик, так, ми, як компанія, готові», — сказав Осипов.

Мова йде про компенсацію, яку отримуватимуть судна у разі заподіяння їм шкоди під час перебування у територіальних водах України, коли вони здійснюють вантажні перевезення і прямують до/з відкритих морських портів України.

«Так як я сказав, що альтернативи морському шляху немає, то звісно ми готові приймати в ньому (альтернативному варіанті — прим. ред. ) участь. Як і в яких форматах — це буде залежати від Мінінфраструктури і, як я розумію, від наших військових. Тобто коли буде розроблений алгоритм, який дасть можливість заходити в порти, тоді ми будемо підходити до цього і старатися це зробити», — додав Осипов.

Читайте також: Україна має кілька стратегій для продовження експорту агропродукції у разі припинення зернової угоди

Нагадаємо, Міністерство оборони України поки що не дозволяє захід суден до портів Великої Одеси поза рамками «зернової угоди», дія якої закінчується 17 липня.

Виконано за допомогоюDisqus