Міноборони України поки що не дозволяє захід суден поза зерновою угодою — Горбачьов

Міністерство оборони України поки що не дозволяє захід суден до портів Великої Одеси поза рамками «зернової угоди», дія якої закінчується 17 липня.

Про це в рамках зустрічі Зернового клубу УЗА розповів президент Асоціації Микола Горбачьов, повідомляє Latifundist.com.

«Це варіант Б. Він стосується і дунайських портів, і додаткових фінансових інструментів, які дозволять нам страхувати кораблі, які будуть заходити до Великої Одеси для тих компаній, які захочуть відвантажувати це зерно безпосередньо без зернової угоди. Але наразі Міністерство оборони не дає нам такої можливості», — сказав Горбачьов.

Заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Юрій Васьков додав, що «зерновий коридор» ніяким чином не обмежує альтернативний сценарій. Він лише встановлює конкретні координати руху суден, коли чотири сторони підтвердили, що це безпечно.

Читайте також: Україна має кілька стратегій для продовження експорту агропродукції у разі припинення зернової угоди

«Якщо ви питаєте про роботу глибоководних портів поза межами «зернового коридору», то над цим питанням безумовно працюють всі структури, від яких це залежить. Стосовно фонду гарантування. Фонд прийнятий, поправка до держбюджету прийнята, порядок використання урядом цього фонду є, але стосовно конкретних термінів запуску роботи я поки що не готовий відповісти, тому що це питання не тільки нашого відомства», — зазначив Васьков.

Нагадаємо, прессекретар путіна дмитро пєсков заявив, що шансів у «зернової угоди» немає, москва не бачить підстав для її продовження.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus