Затримки росіянами перевірок суден в «зерновому коридорі» обійшлися Кернелу в $57 млн

Саботаж росіянами інспекцій суден в «зерновому коридорі» обійшовся агрохолдингу «Кернел» у $57 млн.

Про це повідомляє Bloomberg.

Через уповільнення росіянами інспекції суден «зернового коридору» компанії змушені шукати альтернативні річкові та наземні маршрути, які є більш дорогими.

Читайте також: Осипов розповів, чи готовий Кернел працювати по «зерновому коридору» в разі виходу з нього росії

За словами СЕО «Кернел» Євгена Осипова, компанії це обходиться приблизно в $5 млн на місяць. Загалом ця сума становить $57 млн.

«Хто страждає найбільше? Українські фермери, які працюють у надзвичайно складних умовах. Їх маржа і прибутковість продовжують знижуватися», — сказав Осипов.

З моменту підписання зернової угоди «Кернел» відвантажив майже 3,3 млн т зерна з чорноморських портів, що становить близько 10% від загального обсягу експорту країни в рамках угоди.

«З вересня по березень компанія відвантажила 80% своєї соняшникової олії з чорноморських портів в Одеській області, але з квітня ця частка знизилася до 44%, що призвело до зростання витрат», — йдеться в повідомленні.

Зазначимо, керівник Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко вважає, що безпеку судноплавства у Чорному морі могли б забезпечити три країни НАТО — Румунія, Болгарія та Туреччина.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus