Осипов розповів, чи готовий Кернел працювати по «зерновому коридору» в разі виходу з нього росії

Агрохолдинг «Кернел» готовий працювати за альтернативним сценарієм експорту продовольства з України, який може бути задіяний в разі припинення «зернової угоди».

Про це в рамках зустрічі Зернового клубу УЗА заявив СЕО «Кернел» Євген Осипов, пише Latifundist.com.

«Якщо відповісти на питання, чи віримо ми в українську страховку, яка була прийнята урядом в розмірі 20 млрд грн і готові брати ризик, так, ми, як компанія, готові», — сказав Осипов.

Мова йде про компенсацію, яку отримуватимуть судна у разі заподіяння їм шкоди під час перебування у територіальних водах України, коли вони здійснюють вантажні перевезення і прямують до/з відкритих морських портів України.

«Так як я сказав, що альтернативи морському шляху немає, то звісно ми готові приймати в ньому (альтернативному варіанті — прим. ред. ) участь. Як і в яких форматах — це буде залежати від Мінінфраструктури і, як я розумію, від наших військових. Тобто коли буде розроблений алгоритм, який дасть можливість заходити в порти, тоді ми будемо підходити до цього і старатися це зробити», — додав Осипов.

Читайте також: Україна має кілька стратегій для продовження експорту агропродукції у разі припинення зернової угоди

Нагадаємо, Міністерство оборони України поки що не дозволяє захід суден до портів Великої Одеси поза рамками «зернової угоди», дія якої закінчується 17 липня.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus