Кернел збудує перевантажувальний термінал в порту Рені, інвестиції — $10 млн

«Кернел» до кінця 2023 року планує побудувати новий перевантажувальний термінал «Девелопмент Рені Термінал» у морському порту Рені. Таким чином компанія планує збільшити обсяги експорту вантажів до 600 тис. т на рік.

Про це агентству «Інтерфакс-Україна» розповіла керівник департаменту комунікацій, PR і GR Кернел Катерина Співакова.

«Для реалізації проєкту з нуля заплановано залучити близько $10 млн власних коштів. Розглядаються також варіанти співпраці», — сказала вона.

Після завершення будівництва потужність одноразового зберігання зернових і гранульованого шроту в оперативних силосах нового терміналу становитиме 9,6 тис. кв. м, соняшникової олії в резервуарах — до 6 тис. т.

Кернел інвестував 1 млн євро в транспортну інфраструктуру
Читати також

Проєктна потужність прийому збільшиться до 2 тис. т/добу зерна і шроту та до 1,5 тис. т/добу олії. В еквіваленті це дорівнює розвантаженню близько 100 вантажних автомобілів і 50 автоцистерн на добу.

Потужність відвантаження зерна або шроту на річковий транспорт становитиме до 8 тис. т/добу, соняшникової олії до 4 тис. т/добу. Фронт одночасного завантаження буде розрахований на два річкових судна.

Катерина Співакова зазначила, у 2022 році «Кернел» придбав і в екстреному режимі запустив у Ренійському порту термінал «Дунай Пром Агро»,.

«Усупереч блокаді українських морських портів потрібно було забезпечувати стабільні відвантаження продукції на експорт. Потужності в Дунайському регіоні стали альтернативою морським каналам. Таким чином, у стислі терміни ми адаптували цей низькоефективний актив під бізнес-потреби компанії, розпочавши модернізацію наявних потужностей для перевалювання», — сказала Співакова.

Нагадаємо, компанія «Кернел» у співфінансуванні з USAID планує закупити обладнання для терміналу на Дунаї. Він знаходиться в порту Рені і спеціалізується на перевалці соняшникової олії та шроту.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus