РОСТОК-ХОЛДИНГ планує закрити один з напрямків виробництва

Агропромислова група «РОСТОК-ХОЛДИНГ» розглядає закриття напрямку рослинництва у наступному році.

Про це в інтервʼю Latifundist.com розповів генеральний директор компанії Дмитро Купавцев.

«Ми розглядаємо питання повної зупинки виробництва (зернових, — прим. ред.). На жаль», — сказав Купавцев.

Він зазначив, що в компанії розглядають варіант підтримувати тваринницький комплекс, а рослинництво закрити. Більшу частину колективу доведеться звільнити, бо не буде чим їм оплачувати заробітну плату.

«Це перший рік, коли я зібрав ранні зернові, а коштів на осінню посівну не було. Чому? Бо логістика дорога і ми змушені продавати нижче собівартості, собі у збиток. Тому, якщо зазвичай ми сіяли 2-3 тис. га озимої пшениці, то цього року всього 500 га на потреби ферми», — каже Дмитро Купавцев.

Читайте також: Тваринництво під час війни залишається більш прибутковим, ніж рослинництво — дослідження

«РОСТОК-ХОЛДИНГ» наразі не обробляє приблизно 4 тис. га, бо ці землі знаходяться у 20-ти кілометровій зоні від державного кордону. Там ризиковано працювати, бо поля заміновані і є ризик обстрілів.

«Насправді, це управлінське рішення дало нам змогу зекономити, бо ти можеш розмінувати і посіятися, а тоді прильот, врожай згорів. Я вже не кажу про ризик для механізаторів, які повинні їхати майже на кордон і працювати під обстрілами», — зазначив Купавцев.

За його словами, в цьому році немає коштів для виплати орендної плати і компанія буде відмовлятися від цієї землі.

«Нам би виплатити орендну плату по тим землям, які обробляємо. На жаль, це теж сьогодні проблема для нас», — додав гендиректор компанії.

Нагадаємо, аграрії Харківської області просять зрівняти для них вартість доставки зернових вантажів залізничним транспортом з західними регіонами.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus