Малі та середні аграрії зможуть купувати товари на виплату — в Україні представили нову платформу

У березні фінансова компанія Activitis за підтримки Програми USAID АГРО анонсувала новий фінансовий продукт WEAGRO, який дає можливість малим та середнім аграріям купувати товари на виплату. Якщо постачальник уже користується опціоналом WEAGRO (є авторизованим на сервісі), покупець може придбати товар на виплату, а якщо ні, то може обрати тих продавців, які вже авторизовані на платформі, розповів в інтервʼю Latifundist.com розповів СЕО Фінансової компанії Activitis Павло Матіяш.

«Найчастіший приклад — це коли в аграрія є власних 500 тис. грн, але йому необхідно придбати товарів на 1 млн грн. Тоді він може сплатити 500 тис. грн власних коштів, а на 500 тис. (або ж взагалі на всю суму) отримати відтермінування. А власні кошти використати на інші потреби посівної. Наше рішення не закриває всіх потреб, але воно розширює можливості та дає змогу ефективно керувати власними витратами», — говорить Матіяш.

Спочатку постачальники приєднуються до платформи WEAGRO, щоб мати змогу пропонувати продаж своїх товарів та послуг агровиробникам із відтермінуванням платежу. На платформі можуть укладатися будь-які угоди купівлі-продажу: як із можливістю підписання цифровим підписом, так і з завантаженням уже підписаних угод.

Усього на платформі WEAGRO залучено трьох учасників: продавця, фермера та фінансову компанію. Усі учасники мають власні кабінети, у яких укладаються угоди з агророзстрочки. У кабінеті фермера окремо формуються графіки платежів розстрочки.

«Усі комісійні витрати сплачує продавець. Наша найважливіша умова, щоб фермер не витрачав ні часу, ні додаткових коштів під час користування сервісом WEAGRO. Кожен має виконувати свою справу: фермер купувати, постачальник продавати, а WEAGRO — робити цей процес зручним і вигідним», — додав Матіяш.

Читайте також: USAID АГРО розширить доступ українських аграріїв до кредитів

Виконано за допомогоюDisqus