Елеватор та олійно-пресовий завод у Полтавській обл.

Пропонується розглянути можливість купівлі елеватора та олійно-пресового заводу, що знаходиться за адресою: Полтавська обл., Миргородський р-н (Лохвицький р-н до адмінреформи), с. Вирішальне.

Комплекс розташований на орендованій земельній ділянці загальною площею 13,83 га.

Загальний об'єм зберігання елеватора 80,7 т підлогового зберігання зерна та 9,8 т. силосного зберігання. Є можливість відвантаження в залізничні вагони. Елеватор розташований біля залізничної станції Сенча (Південна залізниця).

Складається з трьох майданчиків.

Майданчик 1: адміністративного корпусу, обладнання для виробництва олії. Цей майданчик може використовуватися і як складський комплекс загальним обсягом одночасного зберігання зернових – 47,9 тис. т, у тому числі: 6 складів 33 тис. т + 1 склад силосного типу до 9,8 тис. т, котельня на два промислові котли з використанням лушпиння як палива, обладнання водопідготовки, конденсаторна, генераторна з необхідним обладнанням, а також станцію з виготовлення паливних брикетів з лушпиння. Розташований на території загальною площею 2,6 га (земля оформлена в користування на правах оренди).

Олійно-пресовий завод потужністю переробки соняшнику: 120 т/добу одноразовий віджим (існуюче обладнання). Потужність переробки соняшника до 240 т на добу, при цьому залишкова олійність макухи 20%, або до 120 т на добу, залишкова олійність макухи 10%. Завод оснащений додатковою зоною очищення та аспірації зерна, зоною фільтрації та охолодження олії, парової котельні. Для зберігання олії є внутрішні та зовнішні ємності. Об'єм зберігання внутрішніх ємностей: 58 т одночасного зберігання, обсяг зовнішніх ємностей – 454 т одночасного зберігання продукції.

Комунікації: на території знаходяться ТП (400 кВт та 1600 кВт). Вода – артезіанська свердловина 150 м, у власності сільської громади Газ - ГРС1 Лічильник КРН-1.016250 Норма витрати 250 м³/год.

Майданчик 2 та 3: включає адміністративну будівлю, виробничо-технічну лабораторію, вагові, будівлі робочих веж, в яких знаходяться зони очищення, аспірації, вентилювання та норійного транспортування зерна, будівлі бункерів для приймання зерна, резервний майданчик для оперативного приймання зерна, оснащеного приймальними транспортерами, приміщення трансформаторних підстанцій, пожежна водойма, побутові приміщення.

  • другий майданчик – 7 підлогових складів 27,4 тис. т;
  • третій майданчик – 5 складів підлоги 20,5 тис. т.

Елеватор розташований на території загальною площею 11,23 га (земля оформлена в користування на правах оренди). На території елеватора є під'їзні залізничні колії; елеватор має дві стаціонарні точки залізничного відвантаження, загальною потужністю 1500 т на добу. Також елеватор має стаціонарну точку відвантаження в автотранспорт, крім цього, відвантаження в автотранспорт може здійснюватися мобільними транспортерами з кожного складу. На території елеватора знаходяться 5 стаціонарних точок приймання зерна загальною потужністю 2000 т на добу для монокультури.

Елеватор має 3 стаціонарні сушильні зони, 4 зони аспірації та очищення зерна, а також мобільні агрегати для попереднього очищення зерна безпосередньо в місцях зберігання. Елеватор оснащений необхідними комунікаціями: лініями електропередач, трансформаторними підстанціями (є на кожній елеваторній ділянці), водонапірною баштою зі свердловиною, водопровідними системами, елеватор повністю газифікований.

Комунікації: на території знаходяться ТМ 250 к-2шт, ТМ 400 к-2шт; вода – артезіанська свердловина 150 м, у власності сільської громади. Газ - ГРС2 Лічильник GMS -250 Норма витрат 250 м³/рік.

Контакти:

тел.: 095 282 20 88 Андрій

Цена: 77 000 000 грн (з ПДВ)

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus