Чи потрібно аграрним компаніям України переходити на «точне землеробство»?


Джерело фото: export LAT

Аграрним компаніям України необхідно переходити на «точне землеробство». І вони про це вже думають. Компанії, які не будуть сьогодні управляти собівартістю і якістю вирощеної продукції, завтра покинуть аграрний бізнес. Використання новітніх технологій дозволяє автоматизувати і оптимізувати виробничі процеси, суттєво зменшити загально виробничі витрати і підвищити рентабельність виробництва продукції рослинництва і її якість. І в цілому це визначає рівень розвитку компанії і її конкурентоспроможність.

Точне землеробство — це ефективна стратегія менеджменту в сільськогосподарському виробництві, яка використовує сучасні інформаційні технології, для отримання точних даних з багатьох джерел інформації, щоб приймати максимально правильні і ефективні рішення по управлінню і розвитку компанії.

Компанія «Дружба-Нова» вже у 2009 році почала вертикально інтегрувати елементи точного землеробства в агровиробництво. Більшість елементів точного землеробства працює на 100% площ компанії, а це більше 100 тис. га. І це дозволило вже сьогодні оптимізувати кількості витратних матеріалів (ПММ, мінеральні добрива, ЗЗР, насіння та ін.), які у світі постійно дорожчають, на одиницю посівної площі для досягнення максимальної ефективності по кожному окремому полю і навіть ділянки поля, для кожної культури.

Технології точного землеробства є найбільш економічними, ресурсозберігаючими і ґрунтозахисними. І зверніть увагу, що внаслідок очевидних економічних і екологічних переваг, вони стали все більш поширеним не тільки у розвинутих країнах Західної Європи і Північної Америки, але й країнах Азії, Південної Америки і навіть Африки.

Ефективність і перспективність«точного землеробства» сьогодні признана і тому не піддається сумніву.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus