Аграрна Принцеса Україна обов'язково стане Аграрною Королевою


Джерело фото: export LAT

XXIV Міжнародній Агропромисловійвиставці AGRO-2012 присвячується

Цьогорічна виставка проходить у рік 21-річчя створення суверенної незалежної української Держави. І стільки ж часу Україна зростає та розвивається як незалежна аграрна Держава. Якщо вдатися до алегорії, то сучасну Україну можна назвати Аграрною Принцесою...

Поки що Принцесою, бо молода!

Але Принцесою, бо родовита, походячи від знатних Мономахів, та надзвичайно багата своїми унікальними, найкращими у світі чорноземами.

І, як справжня Принцеса, аграрна Україна є надзвичайно гарною та привабливою з огляду на нашу чарівну українську природу, ландшафт, клімат.

Аграрна принцеса Україна ще не така досвідчена і успішна як її майже однолітки – аграрні Бразилія чи Аргентина. Ті значно більше встигли за два останні десятиліття.

Та, при цьому, мабуть найосвіченіша серед своїх однолітків. Наші аграрні спеціалісти користуються великим попитом у світі.

Вона ще легковажна та емоційна, Аграрна Принцеса Україна. Згадаймо хоча б як уводилися зовсім недавно обмеження на експорт зерна. Або експортне мито на зерно та невідшкодування ПДВ його експортерам! Або зміни до Податкового кодексу, що завдали клопоту навіть державним операторам, покликаним регулювати в країні стан продовольчих ринків.

Вона, Аграрна Принцеса Україна, ще учора була надто безхитрісна, бо не змогла виторгувати у переговорах із СОТ, як це зробила її більш практична північна сусідка – аграрна Росія, пристойної підтримки для своїх аграріїв.

Та викрутилася із складної ситуації, придумавши акумуляцію ПДВ.

Але юна Аграрна Принцеса Україна мудрішає на очах, бо вже не віддає майже задарма, як це було у 90-ті роки, вирощене на її ланах. Тоді за українське, без перебільшення, золоте зерно платили 50-60-70 доларів.

Вже сьогодні ще молода українська Держава є беззаперечним упевненим лідером у світовому олійному комплексі, високими темпами нарощує виробництво і експорт зерна, м«яса птиці, розбудовуючи найсучасніші підприємства.

Вже сьогодні Аграрна Принцеса Україна стала одним із найвпливовіших факторів на світових зернових тендерах.

Вже сьогодні в аграрній Україні налагоджуються „правили гри“ на одному із найпроблемніших, зерновому, ринку, про що ще кілька років тому й годі було б мріяти!

Її, Аграрну Принцесу Україну, люблять, домагаються і не покидають попри усі її примхи найродовитіші „женихи“ і „залицяльники“! У жодній країні світу немає такої присутності найбільших зерноторгівельних домів світу, як в Україні!

Мабуть вони, досвідчені і меркантильні, щось таке знають? І вірять у її Велике майбутнє? Чи вбачають у цій „юній леді“ майбутню Аграрну Королеву?

Особисто я вірю – Україна стане Аграрною Королевою!

І ніхто і ніщо не завадить їй цього досягти!

Вона вирощуватиме жадані 80-100 млн.тонн зерна, досягне, як експортер, найперших місць у Світі, розбудує сучасне тваринництво, виробництво та зберігання овочів та фруктів, дасть перспективу фермерам та великотоварному виробництву!

Хотілося, щоб це настало якнайскоріше!

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus