Посягання на акумульований аграріями ПДВ експерти ВРУ пропонують: "ВІДХИЛИТИ!"


Джерело фото: export LAT

У липні ц.р., зразу ж після реєстрації у Верховній Раді України урядового проекту Закону України «Про внесення змін до статті 209 Податкового кодексу України», що передбачає перерозподіл за невідомим алгоритмом акумулюваних аграріями сумм ПДВ, Українська аграрна конфедерація відреагувала матеріалом на сайті УАК і Круглим столом «НІ»- переділу акумульованого аграріями ПДВ! «ТАК»- збільшенню бюджетної допомоги тваринництву!

Запрошені на цей Круглий стіл чиновники МінАПП (ініціатора законопроекту) — директори департаментів Економіки і ринків С.Кваша та Фінансового Б.Ахіджанов як могли переконували, що цей законопроект ніяким чином не вплине на використання акумульованого ПДВ і уряд не має планів втручатися у цей процес.

Але ось вже й Головне науково-експертне управління Верховної Ради України (ГНЕУ) солідаризувалося із Українською аграрною конфедерацією і також побачило у цьому законопроекті посягання на перерозподіл єдиної і останьої, незалежної (поки що) від волі чиновника, реальної фінансової підтримки аграрного сектора — через мезанізм акумуляції ПДВ.

У своєму висновку щодо цього законопроекту ГНЕУ ВРУ зазначає, що "… у абзаці першому пункту 209.2 статті 209 Податкового кодексу України вже встановлено чіткі вимоги щодо використання акумульованих сум податку на додану вартість, зокрема, суми податку на додану вартість можуть використовуватися на «виробничі цілі», а тому вважає пропозиції проекту необґрунтованими. Узагальнюючий висновок: законопроект доцільно відхилити".

Побачимо, як дослухаються депутати до стурбованості аграрної громади та висновку свого ж експертного управління щодо цього законопроекту.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus