Том Аксельгаард

Голова холдингу Axzon Group
1149

Том Аксельгаард (англ. Tom Axelgaard) датський фахівець із сільського господарства, творець та голова холдингу Axzon Group. Співвласник компанії «Даноша» в Україні. Голова Наглядової ради компанії «Полданор» (Польща).

Біографія

  • Том Аксельгаард народився та виріс у селі. Після складання іспиту на атестат зрілості він виїхав на рік до США, де працював у сільському господарстві. Після повернення до Данії керував майже два роки ветеринарною клінікою, а потім купив господарство з молочною худобою у західній Ютландії.
  • Після багаторічного досвіду ведення свинарських та тваринницьких ферм у Данії ухвалив рішення приватизувати колишні державні сільськогосподарські підприємства на північному заході Польщі.
  • Як генеральний директор датської інвестиційної компанії «Полен Инвест», він почав створення підприємства «Полданор», яке швидко стало однією з найбільших сільськогосподарських компаній у країні. Через три роки він керував м'ясопереробними підприємствами Prime Food, які пов'язані з компанією «Полданор» і є доповненням до її сільськогосподарської діяльності.
  • Є також власником Конференц-центру Axelgaard Resort & Conference в датському місті Оутруп.

Цікаві факти

  • Своє перше сільгосппідприємство купив у 1982 році за 1,7 млн данських крон.
  • 1992 року вперше відвідав Україну. Він працював у Запоріжжі як консультант з молочного тваринництва та вирощування свиней датської фірми Сlauhan Project A.S.
  • Крім агробізнесу, інвестує у туристичний сектор Данії. Власник двох будинків відпочинку.
  • У молодості займався гімнастикою на високому рівні та був інструктором кількох гімнастичних груп у Данії.

Стиль життя

Хобі: їзда на велосипеді, плавання.

Сім'я: Одружений. Його дружина Марен постійно підтримує його в бізнесі вже протягом 30 років. Має двох дорослих дітей: Хольгер (1982) та Анна (1986).

Для того, щоб актуалізувати інформацію у розділі досьє або компанії, надішліть поновлені дані на пошту data@latifundistmedia.com

Підготовлено за матеріалами з відкритих джерел
Оновлено 22 березня 2022