GrainCorp

Зберігання та експорт зерна, постачання солоду, переробка ріпаку, виробництво харчових жирів та олій
3891

GrainCorp — провідний експортер зерна в Австралії, який має найбільшу інтегровану мережу зберігання та транспортування зерна у Східній Австралії. Діяльність GrainCorp охоплює чотири континенти та понад 30 країн.

GrainCorp Limited є публічною компанією, зареєстрованою в Австралії. З 1998 року компанія торгується на Австралійській фондовій біржі.

GrainCorp фокусує свою діяльність на пшениці, ячмені та ріпаку. GrainCorp працює в Австралії, Новій Зеландії, Північній Америці та Європі (включаючи Великобританію), які в сукупності представляють понад 50% світової торгівлі пшеницею, ячменем та ріпаком.

GrainCorp Ukraine Ltd. 14 травня отримала українську реєстрацію, і займатиметься торгівлею сільськогосподарською сировиною, зерном, насінням, кормами для тварин.

GrainCorp на Facebook

Профіль бізнесу GrainCorp

Експорт та логістика

GrainCorp постачає зерно австралійським та зарубіжним споживачам у всіх галузях. Для внутрішніх постачань зернових була створена компанія GrainCorp Grains Domestic Markets Team, яка спеціалізується на наданні рішень для постачання зерна кінцевим користувачам. В даний час GrainCorp експортує зернові більш ніж 90 клієнтам у 25 країнах світу.

GrainCorp управляє 7 із 10 експортних терміналів у Східній Австралії. Термінали обробляють пшеницю, ячмінь, ріпак, нут та сорго. Культури постачаються як залізничним, і автомобільним транспортом, з GrainCorp та інших елеваторів.

Солод

GrainCorp Malt є міжнародним постачальником солоду. GrainCorp Malt представлена ​​в США (Great Western Malting), Канаді (Canada Malting Limited), Австралії (Barrett Burston Malting) та Сполученому Королівстві (Bairds Malt Limited.).

Незважаючи на те, що кожна з компаній-виробників GrainCorp Malt має свою власну локальну ідентичність, всі вони віддані культурі GrainCorp Malt. Компанія пропонує широкий асортимент солодових продуктів для пивоварів та дистиляторів по всьому світу.

Переробка

GrainCorp Oilseeds переробляє насіння ріпаку та виробляє ріпакову олію та шроти для внутрішнього та міжнародного ринків. Олійні заводи GrainCorp розташовані у штатах Вікторія, Західна Австралія та Південна Австралія. Ці підприємства здійснюють переробку ріпаку та очищення олії.

Усі переробні заводи працюють у рамках акредитації ISO та HACCP. GrainCorp Oilseeds виробляє близько 120 тис. т ріпакової олії та 180 тис. т шроту.

Також у структурі компанії представлений найбільший в Австралії та Новій Зеландії переробник харчових жирів та олій — GrainCorp Foods. Загальні обсяги виробництва становлять 280 тис. т продукції на рік. На трьох виробничих майданчиках виготовляють м'яку та тверду олію, хлібобулочні маргарини, кондитерський жир, столові маргарини та спреди.

Фінанси

Фінансові результати GrainCorp за 2017 фінансовий рік (ФГ) склали:

  • виручка — $4 575,7 млн ​​проти $4 158,3 млн у 2016 ФР;
  • EBITDA  $390,1 млн (2016 ФГ - $255,5 млн);
  • EBIT  $243,7 млн ​​($112,9 млн);
  • чистий прибуток після сплати податків  $125,2 млн ($30,9 млн);

Дивіденди на акцію минулого року становили $0,3 проти $0,11 у 2016 році.

Сукупні активи на кінець звітного періоду склали $3 598,4 млн, що на 0,6% більше за 2016 ФГ, а сукупний капітал — $1 860,4 млн (+6,79%).

Історія розвитку GrainCorp

1916 р. — створення департаментом сільського господарства NSW Grain Elevators Board (GEB), яке пізніше стане GrainCorp. Компанію створили для модернізації обробки зерна в Австралії;

1992 р. — приватизація Grain Elevators Board (GEB) і перейменування його в GrainCorp;

1996 р.  GrainCorp створив GrainCorp Marketing;

1998 р.  компанія пройшла лістинг на Австралійській фондовій біржі;

2000-2003 рр. — купівля компаній Vicgrain у 2000 р. та Queensland Grainco у 2003 р., що призвела до розширення діяльності GrainCorp вздовж Східної Австралії;

2008 р.  дерегулювання експорту австралійської пшениці забезпечило можливість диверсифікації постачання компанії;

2009 р.  формування GrainCorp Malt (підрозділи з постачання солоду) після покупки United Malt Holdings;

2012 р.  створення GrainCorp Oils з метою подальшої диверсифікації діяльності;

2016 р. — ADM продає свою частку у GrainCorp Limited, яка становить 19,9% статутного капіталу. Зазначається, що приблизна сума угоди становитиме $387 млн. Вартість однієї акції становить $8,53;

2017 р.  Cryer Malt приєднався до GrainCorp Malt, щоб обслуговувати зростаючий попит в Австралії та Новій Зеландії;

2018 р.  відкриття філії GrainCorp Ukraine Ltd. для торгівлі сільськогосподарською сировиною, зерном, насінням, кормами для тварин.

Для того, щоб актуалізувати інформацію у розділі досьє або компанії, надішліть поновлені дані на пошту data@latifundistmedia.com

Менеджмент

Ятченко Татьяна Юрьевна
Генеральный директор в Украине

Контакти