Всеукраїнська аграрна рада

Громадське об'єднання
2296

Всеукраїнська аграрна рада (ВАР) — громадське, добровільне, неурядове об'єднання, засноване в червні 2014 р.

Загальна площа земельного фонду членів спілки — 2,5 млн га.

Згідно з аналітичною системою YouControl, ВАР має відношення до групи «ОМП». Група «ОМП» об'єднує компанії, що надають юридичні, бухгалтерські, аудиторські та консультаційні послуги. До складу групи входять юридичні компанії «ОМП» та «ОМП Текс енд Лігал».

Кінцеві бенефіціари ВАР — Любомир Дикун, Дмитро Михайленко, Микола Орлов, Ярослав Свердличенко. Дмитро Михайленко, Микола Орлов та Ярослав Свердличенко — ключові особи групи «ОМП».

Голова ВАР Андрій Дикун.

Профіль Facebook

Напрями діяльності ВАР:

  • лобіювання/захист інтересів сільгоспвиробників на законодавчому рівні;
  • юридична підтримка;
  • аналітичний центр;
  • інформаційна підтримка;
  • кооперація;
  • додаткові послуги.

Участники ВАР — региональное расположение (источник: сайт ВАР)

АПМ та ВАР реалізують два пілотних проєкти з переробки молока в Черкаській та Полтавській областях. Перший проєкт — це накопичувальний центр молока на 150 т/день в Умані. На основі цього центру планується створити подальшу переробку. Другий проєкт знаходиться у Полтавській області. Для цього викупили об'єкт у м. Карлівка. Це колишній сирзавод. У радіусі 500 км скуповуватиметься для нього молоко.

Сфери лобіювання охоплюють теми:

  • ринок землі;
  • оподаткування;
  • добрива;
  • кооперація;
  • підтримка АПК.

Всеукраинская аграрная рада, Аграрна спілка Украины та політична партія «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» 23 березня 2018 р. підписали меморандум про співпрацю під час проведення реформ у сільському господарстві та забезпечення розвитку сільських територій. Свої підписи під меморандумом поставили лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко, голова ВАР Андрій Дикун та голова Аграрної спілки України Геннадій Новіков.

Освіта

«Майбутні фермери України» — це неурядова (громадська) молодіжна організація, яка готує молодь віком від 14 до 18 років до лідерства, особистісного зростання та кар'єрного успіху в аграрній сфері.

«Український аграрний ліцей» — це академічний навчальний заклад для учнів 10-11 класів. Місія ліцею — формування нової дієвої генерації українців. Метою установи є створення мережі освітніх центрів, спрямованих на підготовку активної та ініціативної молоді, мотивоване та готове до роботи в аграрному секторі країни та до міжнародного співробітництва.

«Гайдамаки» — надання повного спектру послуг з охорони аграрного бізнесу (від охорони посівів та об'єктів сільськогосподарської інфраструктури до відображення рейдерських атак та створення служб охорони в аграрних формуваннях).

Конфлікти ВАР

2018 р. — 3 квітня редакції низки ЗМІ отримали лист від анонімного адресата з інформацією про те, що заступник голови ВАР Михайло Соколов провів зустрічі у Москві з «кремлівськими партнерами». За словами Соколова, чорна PR-кампанія у ЗМІ проти ВАР триває не перший рік.

2018 р. — у грудні ВАР стала на захист найбільших імпортерів мінеральних добрив. На спеціальній пресконференції Михайло Соколов та Андрій Дикун розкритикували спроби Кабінету міністрів та ДФС з моніторингу добрив, що ввозяться в Україну. На їхню думку, блокування партій з Білорусі, Грузії та Казахстану завдавало економічної та репутаційної шкоди Україні.

2018 р. — Всеукраїнська аграрна рада розпочала в областях збирання коштів на лобіювання законопроекту 7403-2, спрямованого на повернення ПДВ при експорті сої та ріпаку, та організацію протестів на його підтримку. У розпорядженні ВАР було $47 млн. Як пише from-ua.com, ВАР вирішила витратити гроші аграріїв на купівлю «своїх» нардепів.

Для того, щоб актуалізувати інформацію у розділі досьє або компанії, надішліть поновлені дані на пошту data@latifundistmedia.com

Менеджмент

Соколов Михаил Юрьевич
Заместитель председателя организации

Контакти

Діяльність

Українські