ПриватБанк

Банківські послуги
1729

«ПриватБанк» — державний комерційний банк України.

Згідно з аналітичною системою YouControl, засновник — держава Україна (100%).

Керівник — Петро Крумханзл.

Профіль Facebook

Профіль бізнесу «ПриватБанку»

«ПриватБанк» займає лідируючі позиції з усіх фінансових показників у галузі. Складає близько чверті всієї банківської системи країни.

Головний офіс розташований у м. Дніпро (колишній Дніпропетровськ).

«ПриватБанк» має представництва за межами України. Бренд «ПриватБанк» об'єднує банки: «ПриватБанк» (Україна), AS PrivatBank (Латвія) та його філії у Португалії та Італії. Є філія на Кіпрі, а також представництва в Пекіні та Алма-Аті.

«ПриватБанк» володіє платіжним сервісом LiqPay.

У грудні 2016 року «ПриватБанк» перейшов у стовідсоткову власність держави.

Читайте також: ПРИВАТные страсти: агросектор (не) ждет перемен

Історія розвитку «ПриватБанку»

Березень 1992 р. — заснування банку двома власниками Геннадієм Боголюбовим та Ігорем Коломойським.

1992-1997 рр. — головою правління «Приватбанку» був С. Л. Тігіпко. Основним бізнесом були зарплатні проєкти та забезпечення фінансової діяльності групи «Приват».

1996 р. — банк став першим українським членом міжнародної платіжної системи VISA International.

2012 р. — «Приватбанк» здійснив близько 49 % усіх платежів з використанням українських банківських карток. Банк має близько 8 тис. банкоматів. Національна мережа банківського обслуговування «ПриватБанку» включає 4027 філій та відділень по всій країні.

2013 р. — банком випущено близько 30 млн пластикових карток, на його частку припадає 51% усіх платіжних карток, випущених українськими банками.

Липень 2015 р. — рейтингове агентство Fitch знизило рейтинг банку до рівня «С» (дефолт).

Вересень 2015 р. — рейтингове агентство Fitch знизило довгостроковий рейтинг «Приватбанку» в іноземній валюті з «С» до «RD» (обмежувальний дефолт).

23 вересня 2015 р. — рейтингове агентство Standard&Poor's знизило довгостроковий рейтинг «ПриватБанку» в іноземній валюті з «СС» до «SD». Рейтинг «SD» означає, що емітент відмовився від виплат за деякими зобов'язаннями.

28 вересня 2015 р. — рейтингове агентство Standard&Poor's підвищило довгостроковий рейтинг та короткостроковий рейтинги «ПриватБанку» в іноземній валюті з «SD» до «СС/С» (емітент зазнає серйозних труднощів із виплатами за борговими зобов'язаннями).

18 грудня 2016 р. — Кабінет Міністрів України підтримав пропозицію Національного банку щодо націоналізації «ПриватБанку».

Для того, щоб актуалізувати інформацію у розділі досьє або компанії, надішліть поновлені дані на пошту data@latifundistmedia.com

Менеджмент

Заіграєв Євген
Член правління з питань малого і середнього бізнесу

Контакти