За останній тиждень українські банки профінансували посівну на суму в 3,5 млрд грн

Українські аграрії залучили кредитів майже на 5,4 млрд грн для проведення посівної, 3,5 млрд грн з яких були видані банками за останній тиждень. 

Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики.  

Зазначається, що станом на 13 квітня банки видали кредитів 2080 агропідприємствам на суму 5,4 млрд грн, основна сума із яких була залучена за програмою портфельних гарантій 80 % — 4,4 млрд грн. В міністерстві додають, що фактично за тиждень було видано кредитів більш ніж на 3,5 млрд грн для понад тисячі аграріїв. 

Відзначається, що серед регіонів-лідерів із залучення кредитів Кіровоградщина (1 млрд 81 млн грн), Вінниччина (944 млн 182 тис. грн), Дніпропетровщина (738 млн грн), Одещина (549 млн 908 тис. грн), Львівщина (348 млн 891 тис. грн).

«На сьогодні аграрні кредити можуть видавати 22 банки, і мета держави наростити кредитування аграрної галузі до 40 млрд грн, тобто ще майже у 8 разів. Україна розуміє свою визначальну роль як гаранта продовольчої безпеки світу, тож ми повинні зібрати урожай, аби прогодувати себе, а також не допустити дефіциту продовольства та голоду у світі», — наголосив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський.

Додається, що для аграріїв, які залучають в банку кредит на суму до 60 млн грн за цією програмою, встановлена нульова відсоткова ставка протягом шести місяців. Потім вона становитиме 5%. Скористатися кредитом можуть аграрії, які підпадають під визначення сільськогосподарського товаровиробника.

В міністерстві зазначили, що до переліку банків, які надають відповідне кредитування увійшли як державні банки, так і приватні фінустанови, серед яких Ощадбанк, ПриватБанк, банк ПУМБ, ПроКредит Банк, Райффайзен Банк, УКРГАЗБАНК, Укрексімбанк та інші. 

Нагадаємо, що до державної програми кредитування ‎Доступні кредити 5-7-9% внесено зміни.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus