Фонд розвитку підприємництва

Неприбуткова установа
285

Фонд розвитку підприємництва — установа, яка допомагає забезпечити фінансову та іншу супровідну підтримку приватним суб’єктам мікро-, малого та середнього підприємництва в Україні. 

Єдиним учасником ФРП є Уряд України в особі Міністерства фінансів України.

Головою Ради ФРП є заступник Міністра фінансів України з питань європейської інтеграції, а членами — уповноважені представники Міністерства фінансів України.

Профіль Facebook

Профіль Фонду розвитку підприємництва

Основним інструментом діяльності ФРП є кредитні програми. ФРП впроваджує свої програми за принципом фінансової установи «другого рівня», надаючи фінансові ресурси мікро-, малим та середнім підприємствам (ММСП) через відібрані банки-партнери. Банки-партнери надають кредити цільовим групам ММСП, які описані у програмах ФРП.

Завдяки Фонду в Україні реалізується ціла низка програм з підтримки фінансування мікро-, малих та середніх підприємств та з розвитку малого бізнесу загалом. Передусім це кредитні програми із залученням коштів допомоги Уряду Німеччини, програма Financeast за підтримки Європейського Союзу, а також Державні програми «Доступні кредити 5–7–9%» та «Доступна іпотека 7%».

Партнером ФРП може стати будь-який український банк, для якого співпраця з малими та середніми підприємствами є одним із пріоритетів, який має надійний, стійкий фінансовий стан, виконує нормативи НБУ та здійснює прибуткову діяльність. Ставши партнером ФРП, та уклавши з ФРП Угоду про партнерство, банк отримує доступ до кредитних ресурсів ФРП за всіма діючими та майбутніми програмами і проєктами ФРП. 

Історія розвитку Фонду розвитку підприємництва

1996 р. — закладено засади для функціонування Фонду в рамках реалізації програми Федерального Уряду Німеччини «ТРАНСФОРМ» із підтримки процесу реформ в Україні.

1998 р. — створено Фонд під назвою «Німецько-Український фонд» на підставі Указу Президента України від 01 червня 1998 року № 574/98 та постанови Кабінету Міністрів України від 19 квітня 1999 року № 628.

2020 р. — змінено найменування фонду на «Фонд розвитку підприємництва», згідно з наказом Міністерства фінансів України № 5 від 11 січня 2020 р. ФРП є правонаступником всіх прав та зобов’язань Німецько-Українського фонду.

Для того, щоб актуалізувати інформацію у розділі досьє або компанії, надішліть поновлені дані на пошту data@latifundistmedia.com

Контакти

Діяльність

Фінансування