Державний аграрний реєстр

Онлайн-платформа
60

Державний аграрний реєстр (ДАР) — це автоматизована електронна система, створена Мінагрополітики з метою ефективного та прозорого залучення та розподілу усіх видів підтримки для українських аграріїв, як за кошти державного бюджету, так і у вигляді пільгових кредитів, міжнародних грантів або технічної допомоги.

Профіль Facebook

Профіль YouTube

Профіль бізнесу Державного аграрного реєстру

Державний аграрний реєстр створений у серпні 2022 р. для виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування Державного аграрного реєстру та удосконалення державної підтримки виробників сільськогосподарської продукції» та постанови Кабінету міністрів України №573 від 02.06.2021 «Про функціонування Державного аграрного реєстру». 

Впровадження ДАР відбувається за підтримки Європейського Союзу та Світового банку.

Реєстрація та подання заявок на участь у програмах підтримки в ДАР є безкоштовними. Зареєструватись у ДАР можуть:

  • виробники сільськогосподарської продукції будь-якого розміру та напряму діяльності;
  • фізична особа, ФОП або юридична особа будь-якої форми власності.

Після заповнення реєстраційної форми та надання згоди на обробку персональних даних в аграрному реєстрі створюється персональний електронний кабінет агровиробника, до якого автоматично підвантажуються дані з інших державних реєстрів про його господарську діяльність, земельний банк, поголів’я тварин тощо.

ДАР з’єднаний з Єдиним державним реєстром юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, Державним земельним кадастром, Державним реєстром речових прав, а також із Єдиним державним реєстром тварин. При кожному вході аграрія в особистий кабінет інформація з реєстрів оновлюється.

Підтримка аграріїв через ДАР надається від українського уряду, міжнародних донорів, банків та інших організацій.

За 5,5 місяців функціонування Державного аграрного реєстру, в системі зареєструвалося понад 95 000 аграріїв. Найбільша кількість — 75% зареєстрованих — є селянами-одноосібниками, 25% — це ФОПи та юридичні особи.

У розрізі областей найбільше зареєструвалося аграріїв із Миколаївської області — понад 9 000 реєстрацій з серпня минулого року. У Кіровоградській і Дніпропетровській областях — майже по 6 000 фермерів, у Вінницькій і Волинській — понад 5 500 реєстрацій від кожної. Близько по 5 000 аграрріїв зареєструвалось з Одеської та Хмельницької областей. Позитивну динаміку реєстрації у ДАР демонструють Полтавська — понад 3 500, Рівненська — понад 3 000, Житомирська і Чернігівська області — майже 3 000. 

Для того, щоб актуалізувати інформацію у розділі досьє або компанії, надішліть поновлені дані на пошту data@latifundistmedia.com

Контакти

Діяльність

Інше