Hungrana

Переробка кукурудзи
54

Hungrana — угорська компанія, один із найбільших виробників кукурудзи в Європі. 

Директор — Золтан Ренк.

Профіль Facebook

Профіль Linkedin

Профіль YouTube

Профіль бізнесу Hungrana

Протягом 110 років компанія — домінуючий гравець в угорській харчовій промисловості. Щорічно Hungrana переробляє близько 1,2 млн т угорської кукурудзи без ГМО. Компанія забезпечує 5,5% експорту товарів угорської харчової промисловості.

Продукція:

  • нативний кукурудзяний крохмаль,
  • вироби з цукру та підсолоджувачі,
  • етанол,
  • спеціальні харчові інгредієнти.

У 2020 р. Hungrana Ltd. за більш ніж €100 млн розширила своє підприємство в Сабадедьхазі, в регіоні вирощування кукурудзи. Завдяки цьому потужності переробки зросли до понад 1 млн т кукурудзи на день. Завод виробляє 220 тон т/рік ізоглюкози, що становить 27% від загального обсягу виробництва ізоглюкози в Європі.

Hungrana виробляє продукцію натуральним способом, використовуючи широкий спектр найсучасніших технологій та відновлюваних джерел енергії. Методом вологого помелу завод виробляє крохмаль, глюкозу, ізоглюкозу, біоетанол та корми для тварин.

Біопаливо

Компанія Hungrana розпочала свою участь у секторі біопалива в 2006 році, запустивши програму «Greenfield» і вийшовши на ринок зі своїм біопаливом E85 (84% етанол + 14% бензин + 2% денатуруючі добавки) для автомобілів на гнучкому паливі (FFV). Через зміни на ринку підсолоджувачів і зростання попиту на біопаливо Hungrana в рамках проєкту розширення потроїла свої біоетанольні потужності.

Дочірня компанія Bilfinger Berger Industrial-Services BIS Hungary Kft (BIS) у 2006 році одержала контракт на розширення заводу Hungrana в Угорщині. 4-поверховий лікеро-горілчаний завод був побудований біля існуючого заводу. Нині завод виробляє 150 тис. т біоетанолу, що дозволяє Угорщині досягти цільових показників ЄС — 10% біоетанолу в автомобільному паливі.

Соціальна діяльність

2016 р. — Hungrana спільно з факультетом сільського господарства та екологічних наук Університету Святого Іштвана запустила програму подвійного навчання у галузі сільськогосподарського машинобудування.

Історія розвитку Hungrana

1912 р. — землевласник Беньо Куффлер заснував лікеро-горілчаний завод, що використовував цукровий буряк як сировину.

1959 р. — підприємство переходить на ферментацію на основі меляси та кукурудзи.

1981 р. — на заводі почалося виробництво тростяного цукру. 

1990 р. — перенесення заводу з виробництва кристалічної декстрози та заводу з виробництва натурального крохмалю з Асара до Сабадедьгази. У цей період починається перша фаза приватизації заводу, в рамках якої австрійська компанія Agrana придбає 49% акцій підприємства.

1994 р. — 2-ий етап приватизації фабрики, оскільки бельгійська компанія Amylum також стає зацікавленою стороною в приватизації як професійний інвестор. Завод зрештою продається Agrana та Amylum.

2004 р. — Hungrana стає найбільшим у Європі власником квоти ізоглюкози із квотою на виробництво 220 000 т на рік.

2005 р. — початок виробництва та дистрибуції палива GreenPower E85.

2015 р. — ADM купує акції Tate & Lyle у Eaststarch і таким чином отримує 50% акцій Hungrana.

2020 р. — збільшення потужностей виробництва глюкозного сиропу за рахунок впровадження мембранної технології з нержавіючої сталі; впровадження модулів SAP TM і C4/HANA.

Для того, щоб актуалізувати інформацію у розділі досьє або компанії, надішліть поновлені дані на пошту data@latifundistmedia.com

Контакти

Діяльність

Інше