Кредитвест Банк

Банк
7

«Кредитвест Банк» (повна назва «Вест Файненс енд Кредит Банк») — банк, що надає фінансові послуги та консалтинг для юридичних осіб.

Голова правління — Тихонов Ігор Юрійович.

Бенефіціар — акціонерне товариство «Алтинбаш Холдинг Анонім Шіркеті» (Altınbaş Holding INC.). Прямо та опосередковано володіє 68.5% у статутному капіталі банку.

Група компаній Altіnbaş є одним з основних інвестиційних та ділових кіл Туреччини, яка здійснює свою діяльність у багатьох галузях:

  • золоті та ювелірні вироби,
  • фінанси,
  • енергетика,
  • логістика,
  • нерухомість,
  • освіта та спорт.

Бренд — «Кредитвест Банк».

Профіль Facebook

Профіль Linkedin

Профіль Instagram

Профіль бізнесу «Кредитвест Банку»

Послуги

Кредитування:

  • автокредити,
  • кредити на купівлю СГ техніки,
  • кредити на оновлення основних засобів,
  • інвестиційні кредити на купівлю нежитлової нерухомості для ведення бізнесу,
  • кредити на обігові кошти,
  • овердрафти. 

Депозитні операції:

  • нарахування % на залишки на поточних рахунках,
  • строкові депозити. 

Валютні операції:

  • погодження валютних контрактів за 1 годину,
  • прямий ділінг,
  • операції SWAP.

Банк переходить на електронний документообіг та запроваджує «зелену» політику, підтримує ЗСУ та спортивний клуб кіокушинкай карате «Місак доджо»

Рейтинги

1 вересня 2023 р. — рейтинг інвестиційного класу «IBI Rating»: кредитний рейтинг — uaAAA (У розвитку); депозитний рейтинг — 5+ (Відмінна надійність).

29 грудня 2023 р. — рейтинг інвестиційного класу «НРА Рюрік»: кредитний рейтинг — uaAAA (У розвитку); депозитний рейтинг — r5+ (Відмінна надійність).

Історія розвитку «Кредитвест Банку»

2006 р. — закрите акціонерне товариство «Вест Файненс енд Кредит Банк» (скорочена назва ЗАТ «Кредитвест Банк») було зареєстровано Національним Банком України.

2007 р. — «Кредитвест Банк» отримав банківську ліцензію Національного Банку України. Статутний капітал банку склав 72 млн грн (11 млн євро). Став членом Державного фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Почав надавати послуги грошових переказів системами «Вестерн Юніон», «Анелік» та «ПриватМані», а у червні 2007 року приєднався до Національної системи масових електронних платежів (НСМЕП).

2009 р. — реорганізовано у відкрите акціонерне товариство «Вест Файненс енд Кредит Банк».

2010 р. — став членом Американської торговельної палати в Україні.

2012 р. — міжнародне рейтингове агентство JCR Eurasia Rating присвоїло «Кредитвест Банку» довгостроковий рейтинг за національною шкалою «A+(Ukr)» з прогнозом «стабільний», який вказує на кредитний рейтинг інвестиційного рівня.

2013 р. — міжнародне рейтингове агентство JCR Eurasia Rating покращило довгостроковий рейтинг за національною шкалою «Кредитвест Банку» до «AA- (Ukr)» з «А+ (Ukr)» та короткостроковий рейтинг за національною шкалою до «А-1+ (Ukr)» з «A-1 (Ukr)» з прогнозом «стабільний».

2015 р. — уповноважене національне рейтингове агентство «IBI-Рейтинг» підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг «Кредитвест Банку» за Національною рейтинговою шкалою на рівні «uaAA» зі збереженням прогнозу «стабільний». Фінансова установа з рейтингом «uaAA» характеризується дуже високою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими установами.

«IBI-Рейтинг» також підтвердив Рейтинг надійності банківських вкладів «Кредитвест Банку» на рівні 5 «Відмінна надійність». Рейтинг надійності банківських вкладів на рівні 5 вказує на те, що фінансова установа надійна, вчасно розраховується за своїми зобов’язаннями відповідно до чинного законодавства, в тому числі вимог НБУ, має добру репутацію.

У листопаді банк здійснив перехід на нову систему автоматизації операційного дня банку «АБС Б2», яка дозволяє розширити та урізноманітніть лінію продуктів банку, а також підвищити ефективність автоматизованого супроводження операцій клієнтів.

Зміна офісу розташування: м Київ, вул. Леонтовича, 4. Переїзд здійснюється з метою надання більш якісних послуг банку, а також комфортного і зручного місця розташування. Просторі приміщення, виконані в сучасному дизайні, дозволяють розмістити розширений штат професійних менеджерів, які здійснюють обслуговування юридичних і фізичних осіб. Все це поліпшить умови надання послуг клієнтам, а також скоротить час на проведення операцій.

2016 р. — «Кредитвест Банк» долучилися до Незалежної асоціації банків України. Це дає оперативну інформацію про зміни в законодавстві та ефективний захист своїх прав та інтересів.

Розпочато співпрацю із Чорноморським банком торгівлі та розвитку (ЧБТР) — міжнародною фінансовою організацією зі штаб-квартирою в Салоніках, Греція, — який надав «Кредитвест Банку» $5 млн кредиту.

2019 р. — уповноважене національне рейтингове агентство «IBI-Рейтинг» підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг «Кредитвест Банку» за Національною рейтинговою шкалою на рівні «uaAA+», прогноз «стабільний».

«IBI-Рейтинг» також підтвердив Рейтинг надійності банківських вкладів «Кредитвест Банку» на рівні 5+ «Відмінна надійність».

2020 р. — «Кредитвест Банк» переміг у номінації «Найкращий корпоративний банк серед невеликих банків з іноземним капіталом». У рамках VI LEGAL BANKING FORUM, організованого «Фінансовим клубом» та видавництвом «Юридична практика», у рейтингу «Банки 2020 року».

«Кредитвест Банк» підписав «Меморандум про загальні засади співробітництва з Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України з питань реалізації державної фінансової підтримки сільгоспвиробників».

«Кредитвест Банк» підписав договір про співробітництво з Фондом розвитку підприємництва і долучився до участі в державній програмі підтримки малого та середнього бізнесу в Україні «Доступні кредити 5-7-9%».

«Експортно-кредитне агентство» (ЕКА) та «Кредитвест Банк» уклали угоду про співпрацю в рамках проєкту стимулювання експорту товарів українського виробництва. Меморандум передбачає участь відібраних банком бізнес-проєктів у програмі ЕКА «Страхування експортних ризиків», яка істотно спрощує доступ експортоорієнтованого бізнесу до банківського фінансування.

2021 р. — «Кредитвест Банк» приєднався до нової програми Чорноморського банку торгівлі та розвитку (ЧБТР), що передбачає отримання банком $5 млн для підтримки розвитку МСБ в Україні. Цим самим банк реалізує стратегію розширення свого кредитного портфеля МСБ завдяки активній участі у міжнародних та національних програмах підтримки МСБ. 

Уповноваженим Національним рейтинговим агентством «IBI-Рейтинг» було підтверджено довгостроковий кредитний рейтинг «Кредитвест Банку» за Національною рейтинговою шкалою на рівні «uaAA+» та підвищено прогноз до «позитивний» (рейтинг інвестиційного рівня). «IBI-Рейтинг» також підтвердив Рейтинг надійності банківських вкладів «Кредитвест Банку» на рівні 5+ «Відмінна надійність».

«Кредитвест Банк», Міністерство фінансів України та «Укрексімбанк» уклали Угоду про субфінансування в межах Фінансової угоди між Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) та Україною, спрямовану на впровадження проєкту «Основний кредит для аграрної галузі — Україна», з метою подальшого кредитування підприємств аграрного сектору економіки України.

«Кредитвест Банк» та «Укрексімбанк» уклали Субсидіарну кредитну угоду в рамках реалізації спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР) Проєкту доступу до довготермінового фінансування, загальний обсяг якого складає $150 млн та спрямований на поліпшення доступу експортно-орієнтованих малих і середніх підприємств (МСП) до довгострокового фінансування.

2022 р. — уповноваженим Національним Рейтинговим Агентством «Рюрік» було підтверджено довгостроковий кредитний рейтинг позичальника «Кредитвест Банк» за національною рейтинговою шкалою на рівні «uaААА» інвестиційної категорії з прогнозом «У розвитку». НРА «Рюрік» також присвоїв Рейтинг надійності депозитних вкладів АТ «Кредитвест Банку» на рівні r5+ «Відмінна надійність».

Для того, щоб актуалізувати інформацію у розділі досьє або компанії, надішліть поновлені дані на пошту data@latifundistmedia.com

Менеджмент

Ігор Тихонов
Тихонов Ігор Юрійович
Голова правління

Контакти

Діяльність

Фінансування