Ukravit Institute

Інноваційний R&D центр
24

Ukravit Institute — інноваційний R&D центр, покликаний оптимізувати працю аграрія і допомогти йому у прийнятті низки виробничих рішень. Власний лабораторний комплекс, передове обладнання від кращих світових виробників, новітні методики та висококваліфікований персонал дають змогу проводити широкий спектр досліджень і надавати фахові рекомендації для їх імплементації в польових умовах.

Профіль бізнесу Ukravit Institute

В Ukravit Institute поєднується навчально-наукова робота, фундаментальні галузеві дослідження та агробіологічний сервіс для аграріїв. Лабораторний комплекс включає 2,5 тис. м2 лабораторій, фітотронних кімнат, кліматичних камер та теплиць і сучасне обладнання світового рівня.

Інститут акредитований відповідно до вимог ДСТУ ISO/IEC 17025:2019 «Загальні вимоги до компетентності випробувальних лабораторій».

Інститут проводить такі дослідження:

  • Дослідження ґрунту на основні агрохімічні показники родючості, вміст макро- та мікроелементів, залишків пестицидів і важких металів для розробки індивідуальних систем живлення на основі отриманих результатів.
  • Дослідження води — питної, для зрошення та обприскування культур на якісні показники, залишки пестицидів та ін. для надання рекомендацій щодо поліпшення необхідних показників.
  • Дослідження добрив — мінеральних, органічних, мікродобрив і меліорантів на вміст елементів живлення та інші основні показники для підтвердження їх якості.
  • Дослідження насіння на основні показники посівної придатності, зараженість збудниками хвороб, а також перевірка гербіцидостійкості гібридів та якості протруєння посівмату для забезпечення високого рівня майбутньої врожайності.
  • Дослідження рослинного матеріалу на ураженість хворобами, дефіцити живлення та залишкові кількості пестицидів, щоб культури розвивались повноцінно.
  • Дослідження ЗЗР для визначення наявності та концентрації понад 120 діючих речовин та інших показників, щоб убезпечити аграрія від фальсифікату та неякісних продуктів.
  • Дослідження залишкових кількостей пестицидів (270 найменувань та 707 — за допомогою скринінгу) в ґрунті, воді, рослинах, готовій продукції та інших зразках. 
  • Дослідження с/г продукції та кормів на якісні показники, залишки пестицидів і важких металів для підтвердження якості врожаю та для безпечної відгодівлі худоби.
  • Дослідження меду та продуктів бджільництва на залишкові кількості пестицидів для можливості експортувати продукцію.

Аеропоніка

Окремий напрямок роботи Ukravit Institute — аеропоніка. Паралельно із дослідженнями науковці займаються апробацією систем живлення для різних культур, що вирощуються у повітряному середовищі без ґрунту. У пріоритеті — вирощування зеленних культур, однак час від часу експериментують із польовими та навіть екзотичними для України рослинами.

Фахівці інституту вбачають в альтернативних методах вирощування майбутнє, оскільки за допомогою тієї самої аеропоніки можна отримувати декілька врожаїв на рік в умовах економії виробничих ресурсів та обмежених площ. Крім того, вирощена продукція є екологічною.

Автоматизований відбір ґрунту

У 2023 році фахівці Ukravit розробили власний автоматизований пробовідбірник для відбору зразків ґрунту на регульованій глибині (до 36 см) зі швидкістю відбору однієї проби до 5 с. За допомогою цієї розробки можливо в максимально короткі строки за будь-яких погодних умов провести якісний відбір зразків ґрунту із прив’язкою GPS-координат.

Для того, щоб актуалізувати інформацію у розділі досьє або компанії, надішліть поновлені дані на пошту data@latifundistmedia.com